İspanya"da tamamlayan Beşiktaş, lige tam olarak hazır olmasa da, fikstürün ilk haftalarını firesiz atlatabilecek seviyeye geldi.
Şampiyonlar Ligi"ne eylül ayının ortalarında başlayacak olması nedeniyle büyük bir avantaja sahip Kartal"ın bu performansı Avrupa"ya erken açılması durumunda kesinlikle yetersiz kalırdı. Barış Kupası"nda oynadıkları Lyon ve Porto maçları adı üzerinde her ne kadar hazırlık sınavları olsa da Mustafa Denizli için iyi bir test idi.
Yıllardır adı sanı duyulmayan takımlarla yapılan hazırlık maçları sonucunda ekibinin son durumu hakkında teknik bilgi sahibi olamayan hocalar için böylesine bir turnuva bulunmaz bir fırsat tabii ki. İstanbul"da Catania maçı ile başlayan hazırlık dönemini noktalayarak gözünü Süper Kupa"ya diken Beşiktaş"ta yeni transferlerin uyumu siyah - beyazlıların bir başka avantajlı yönüydü. Kartal yeni sezona yüzde 70"lik bir performansla girecek gibi gözüküyor. Süper Kupa"yı kazanmaları durumunda bu performans özgüven ve moralle daha da artacaktır.



RÜŞTÜ 7
Gençlere örnek arzu gösterdi. İdman problemi olmadığı gibi, kilosunu azaltarak hareket kabiliyetini artırmaya dönük çabaları vardı.

HAKAN 6
Geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası"nın tamamında oynayan genç file bekçisi, kamptaki performansıyla önümüzdeki sezon ilk on birde daha çok yer alabilir.

KORCAN 5
Yaşı çok genç olan, fakat fiziksel özellikleriyle bir kalecide aranan hemen hemen her şeye sahip olan Korcan"ın yeteneklerine tecrübe kazandırması lazım.

İSMAİL 7
Mütevazı tavırları halkın takımı olarak nitelendirilen Beşiktaş"a çok yakıştı. İbrahim Üzülmez"in sakatlığı nedeniyle yakaladığı şansı iyi değerlendirdi.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ ?
Kampın ilk gününde yaşadığı sakatlık onu hem takımdan, hem de maçlardan ayırdı. Emektar oyuncu kendini gösterme fırsatı bulamadı.

FERRARI 6
Takıma gittikçe ısınan İtalyan futbolcu kritik hatalar yapsa da, kritik zamanlardaki müdahaleleri ile de alkış aldı. Zamana ihtiyacı var.

SİVOK 5
Geçen seneki kamp döneminden daha kötü bir performans gösterdi. Takıma yeni gelmiş gibi bir havası var. Ferrari ile henüz beklenen uyumu sağlayamadı.

ERKAN 7
Bonservisi artık Beşiktaş"ta olan genç oyuncu psikolojik olarak çok rahatladı. Bu rahatlığın verdiği avantajla kendini geliştirdi. Joker olabilir.

NOBRE 8
Kampın yıldızı. Söylenecek başka söz yok. Bel ağrıları tamamen biten Nobre bu sezon aldığı paranın hakkını verecek gibi bir görüntü verdi.

BOBO 5
Olympiakos rüyasından uyanan Bobo"nun ortalarda hiç gözükmeyen futbolu, bu kampta yavaş yavaş ortaya çıktı. Bu Beşiktaş ve onun için iyi bir gelişme.

HOLOSKO 6
Performansı kesinlikle geçtiğimiz sezonun sonlarındakinden daha alt seviyede. Verilen görevi yerine getiriyor fakat böylesine geniş bir kadroda daha çok çalışmalı.

NİHAT 6
Askerlik yaramış sanki. Kampın son üç gününe katılmasına rağmen performansıyla teknik heyetten geçer not aldı. İyi bir Nihat yolda diyebiliriz.

EKREM DAĞ ?
Tatilini deniz kenarı yerine hastane odalarında geçiren başarılı oyuncu tempolu düz koşulara başlarken, önümüzdeki günlerde takımla birlikte çalışabilecek.

ERHAN 5
İstekli ve hırslı oluşu en büyük artıları. Maç tecrübesi arttıkça, takıma alıştıkça Mustafa Denizli"nin her zaman kadroda tutacağı bir isim.

FİNK 7
Alman futbolcu geçen sene Beşiktaş"ta olsa belki de 7 almazdı ama yeni bir takıma gelmesine rağmen disiplinli oluşu nedeniyle çabuk uyum sağladı.

TELLO 5
Önce iş sonra para mantığını terkettiği için kendini sadece fizik olarak verdi. Kafası maddi sorunlarla uğraştığı için beklenen performansın altında kaldı.

SERDAR 5
Bu kampta hazırlık maçları olmasa belki de kampın yıldızı olurdu. İdmanlardaki performansını maçlara yansıtamadı. Futbol mantalitesini çok değiştirmesi lazım.

UĞUR 5
Vasatı aşmayan bir performans sergiledi. Oynadığı mevki itibariyle kendisinden çok şeyler bekleniyor. Yaratıcılığını çok çok geliştirmeli.

ERNST 6
Çalışkan, disiplinli ve hırslı. Fakat Cisse"nin gidişiyle büyük bir boşluk yaşıyor. Fink ile beklenen uyumu tam olarak yakalayamadı.

YUSUF 6
Kamptaki idmanlara ve Lyon maçına sakat sakat çıktı. Buna rağmen performansında İstanbul"daki hazırlıklara göre çok az bir düşüş yaşandı. Yine takımın en önemli kozu olacak.