Spor Toto Süper Lig'in ikinci  yarısında Beşiktaş, şu ana kadar en çok penaltı kazanan takım oldu. 
 
Hakemler, ikinci devrenin ilk 8  haftalık bölümünde 24 kez penaltı kararı verdi. Kullanılan penaltı atışlarından  4'ü kaçarken, 20'si golle sonuçlandı.
 
Ligin ilk yarısında sadece bir penaltı kullanan Beşiktaş, ikinci  devrenin 8 haftalık periyodunda 4 penaltı kazandı. 
 
Çaykur Rizespor, Bursaspor, Balıkesirspor ve SAİ Kayseri Erciyesspor  maçlarında kazanılan penaltıları Senegalli futbolcu Demba Ba ile golle  sonuçlandıran Beşiktaş, ikinci devre penaltı istatistiklerinde ilk sırada yer  aldı. 
 
Siyah-beyazlı takım, penaltılarda fire vermezken, "penaltı kralı"  Demba Ba da ligdeki 15 golün 5'ini beyaz noktadan kaydetti. 
 
8 HAFTADA BİR PENALTI
 
Ligin ilk devresinde lehine 7 penaltı kararı çıkan Fenerbahçe'ye,  sezonun ikinci yarısında ise bir kez penaltı düdüğü çalındı. 
 
Fenerbahçe, ikinci devre şu ana kadar attığı tek penaltı golünü, 20.  haftada Gaziantepspor karşısında Emre Belözoğlu'nun ayağından buldu. 
 
Bu sezon toplamda lehine en fazla penaltı verilen takım olan  Fenerbahçe, kullandığı 8 penaltı atışından 6'sını gole dönüştürdü. 
 
LİDER 3 PENALTIDA KALDI
 
Şampiyonluk yarışında son 9 haftaya zirvede giren Galatasaray ise 25  haftada 3 penaltı kullandı. 
 
Ligin ilk yarısında Burak Yılmaz ile 2 penaltıdan birini gole  çevirebilen sarı-kırmızılılar lehine hakemler, ikinci yarıda bir kez beyaz  noktaya yöneldi. 
 
Galatasaray, topun başına geçen Emre Çolak'ın penaltı golüyle 18.  hafta yapılan Bursaspor maçından (2-2) bir puanla ayrıldı. 
 
PENALTI KAZANAMADILAR
 
Spor Toto Süper Lig'de sezonun genelinde ise 25 haftalık bölümde 58  penaltı kararı çıkarken, futbolcular 48'inde başarılı oldu. 
 
Süper Lig'de iki takım lehine ise penaltı düdüğü çalmadı.  Gaziantepspor ve Gençlerbirliği lehine penaltı kararı çıkmayan iki takım oldu. 
 
Penaltı kullanan takımlar arasında ise beyaz noktaya en az Akhisar  Belediyespor geldi. Ege temsilcisi, bu sezon kazandığı tek penaltıyı 6. haftada,  Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçta Uğur Demirok ile gole çevirdi. 
 
Akhisar Beldiyespor'u, lehine en az penaltı verilen takım  sıralamasında Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri  Erciyesspor izledi. 
 
Eskişehirspor, penaltılarda 2'de 2 yaparken, Çaykur Rizespor ve SAİ  Kayseri Erciyesspor ise birer penaltı atışından faydalanamadı. 
 
Kalesinde penaltıdan en fazla golü Kasımpaşa gördü. 11 metreden  yapılan 7 vuruşun 6'sında top Kasımpaşa fileleriyle buluştu. 
 
Akhisar Belediyespor ve SAİ Kayseri Erciyesspor kalecileri de  penaltıdan 5 gole engel olamadı.