Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın kapanış maçında Konyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. İki ekip 90 dakika sonunda sahadan 1-1'lik neticeyle ayrılırken, ev sahibi ligde kalma umutlarını iyice zora soktu... Siyah-beyazlılar ise Avrupa şansı için Türkiye Kupası'na gözünü dikti...
 
KONYASPOR 1-1 BEŞİKTAŞ
 
Stat: Atatürk
Hakemler: Özgür Yankaya, Asım Yusuf Öz, Muharrem Yılmaz
 
Konyaspor: Pawelek, Hakan, Zayette, Mejia, Mehmet Sedef, Ertuğrul, Musa (Dk.80 Grajciar), Gökhan, Ali, Adnan, Robak
Teknik Direktör: Yılmaz Vural
 
Beşiktaş: Cenk, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İsmail, Quaresma, Ernst (Dk.23 Aurelio), Necip, Simao, Fernandes, Nobre (Dk.53 Nihat)
Teknik Direktör: Tayfur Havutçu
 
Sarı kartlar: Mejia, Pawelek, Mehmet Sedef, Zayatte, Adnan, Ertuğrul (Konyaspor), Necip (2) (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk.80 Necip (Beşiktaş)
 
Goller: Dk.31 Robak (Konyaspor), Dk.76 Quaresma (Beşiktaş)
 
MAÇTAN NOTLAR
 
Spor Toto Süper Lig'inin 30. haftasında Beşiktaş'ı ağırlayan Konyaspor'u, taraftarları yalnız bırakmadı.
 
Karşılaşmayı 2 bini Beşiktaşlı, yaklaşık 12 bin taraftar izledi. Konyaspor tribünlerinin büyük bölümünün boş olduğu gözlendi.
 
Atatürk Stadı'nın kapıları mücadeleden yaklaşık 2 saat önce açıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maç öncesi, taraftarlar tek tek aranarak tribünlere alındı.
 
Konya dışında, çevre illerden de çok sayıda taraftar bu karşılaşma için Konya'ya geldi.
 
Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar ile Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı, karşılaşmayı birlikte izledi.
 
Öte yandan, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı ile Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, maç öncesi Konya Cemil Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Adalı ve Zülfikaroğlu, Beşiktaşlı futbolcular tarafından imzalanan formayı Okul Müdürü İbrahim Şişman'a hediye etti.
 
Konyasporlu futbolcular maç öncesi tribünlere giderek, taraftarları selamladı.
 
İki takımın teknik direktörü Tayfur Havutçu ve Yılmaz Vural, maç öncesi toklaşarak birbirlerine başarı dileğinde bulundu.
 
Konyaspor ve Beşiktaşlı futbolcular sahaya çıkarken onlara engelli çocuklar refakat etti. Oyuncular ve engelli çocuklar sahaya Hz. Mevlana'nın ''Şu toprağa sevgiden başka tohum ekmeyiz'' yazılı pankartla çıktı.
 
BEŞİKTAŞ MAÇA ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN YOKSUN ÇIKTI
 
Beşiktaş'ta sakatlıklarının tedavileri süren Matteo Ferrari, Ersan Adem Gülüm, Hugo Almeida ve Bobo, Konyaspor karşısında kadroda yer almadı.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen Guti'ye, bu maçta da ilk 18'de yer vermedi.
 
Sakat ve cezalı oyuncusu bulunmayan ev sahibi ekip, karşılıklı sözleşmeleri feshedilen Abbas, Tazemeta, Montano ve Salibasic'den yoksun olarak sahaya çıktı.
 
Siyah-beyazlı ekipte, İsmail, Ernst, Simao ve Quaresma Konyaspor maçına 3'er sarı kartla çıkacak. Bu oyuncular, sarı kart gördükleri takdirde haftaya Galatasaray ile oynanacakları derbi maçta forma giyemeyecekler.
 
İLK YARI
 
4. dakikada kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı içinde topa sahip olan Ernst, gerideki Ekrem'e pas verdi. Ekrem'in ceza sahası dışından gelişine vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
 
5. dakikada gelişen Konyaspor atağında, ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet Sedef'in sert vuruşunda top kalecide kaldı.
 
16. dakikada sol kanatta topla buluşan Simao, rakibini çalımlayarak ilerledi. Simao'nun ceza sahası dışından sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci güçlükle topu çıkardı.
 
20. dakikada gelişen bir Konyaspor atağında Mehmet Sedef'in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Robak, kaleci Cenk'i çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak hakem, ofsayt olduğu gerekçesiyle golü vermedi.
 
31. dakikada Mehmet Sedef'in sol kanattan ortasında topa iyi yükselen Robak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
 
40. dakikada Gökhan'ın sol kanattan ortasında uzak direkte topa iyi yükselen Zayette'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
 
42. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Quaresma'nın sert vuruşunda top kale önündeki Fernandes'e çarptı. Defans dönen topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı Konyaspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
 
İKİNCİ YARI
 
48. dakikada Robak'ın kontrol edemediği topu ceza sahası içinde önünde bulan Gökhan, müsait pozisyonda kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.
 
50. dakikada sol köşeden Gökhan'ın ceza sahasına ortaladığı kornerde kaleci Cenk boşa çıktı, Zayatte'in kafa vuruşu kaleye paralel gitti ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
 
75. dakikada İsmail'in soldan ortasında ceza sahası içinde Zayatte topa elle müdahale etti, hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Zayatte sarı kartla cezalandırıldı.
 
76. dakikada penaltıyı kullanan Quaresma, topu sağ köşeden ağlara gönderdi. 1-1
 
80. dakikada topa elle dokunan Necip, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
87. dakikada soldan ceza sahasına girip açısını düzelten Quaresma'nın vuruşu üstten auta çıktı.
 
90+3'de sağdan ceza sahasına giren Gökhan Emreciksin'in vuruşunda kaleci Cenk gole izin vermedi.
 
Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele 1-1 berabere sonuçlandı.