Kredi kartlarından alınan, "yıllık aidat" kaldırılıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bunun için "Tüketicinin Korunması" hakkındaki yasada değişiklik yapılacağını belirterek, "Kartın geçerlilik süresi boyunca bir kez aidat ücreti alınabilecek" dedi. İndirimli satışlar da, yasanın "kapsamına" alınıyor.

Hükümet kredi kartı aidat ücretleriyle ilgili tartışmayı yapılacak yeni düzenlemeyle bitirmeyi amaçlıyor. Düzenleme Tüketicinin Korunması'yla ilgili yasada yeralacak.

Taslakla ilgili bilgi veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği mevzuatına uyumu amaçladıklarını söyledi.

Yapılacak değişiklik sadece kredi kartlarıyla ilgili değil. İndirimli satışlar da yasanın kapsamına alınacak. Buna göre indirimli satışlar kış mevsimi bitiminde 15 Ocak - 1 Mart, yaz mevsimi bitiminde ise 15 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

Satışa sunulan ürünün indirimden önceki fiyatı, indirim oranı ve indirimdeki fiyatı da etiket de yazılı olacak.

Ürünlerindeki tanıtma ve kullanım bilgilerinin Türkçe olması zorunlu olacak. Tüketici sorunları hakem heyetinin ilgileneceği alışveriş limitleri 827 YTL'den 2 bin YTL'ye yükseltilecek.

Zafer Çağlayan taslağın hazır olduğunu en kısa sürede yasalaştırılacağını söyledi.
Milliyet