Odunpazarı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin 11 yıllık kredi kartı aidatının kendisine iade edilmesi yönünde verdiği kararı bildirdiği ilgili bankanın, geçmiş dönemlerde hesabından kesilen tüm aidatları iade ettiği açıklandı.

İki ayrı bankadan 200 ve 150 liralık tutarların hesabına yatırıldığını söyleyen Çağatay bu süreçte Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ile birlikte hareket ettiği belirtti.

Çevresinde kredi kartı aidatlarının geri ödenmesi için başvuran herkesin bu bedelleri geri aldığını söyleyen Osman Çağatay, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Çocuklarımda aynı şekilde yaptığı başvuru neticesinde bankalarından bu bedelleri geri aldılar" dedi. Çağatay, kredi kartı sözleşmelerinde imzası bulunan herkesin başvuruda bulunup bu bedelleri geri alabileceğini de ifade etti.

Bankaların hiçbir yasal dayanağı olmadığı halde “kart aidat ücreti” adı altında müşteriden tahsilat yapıp suç işlediğini savunan Çağatay, şunları ifade etti:

“Bu olumsuzluklara karşın hakkını arayan tüketici yasal dayanaktan yoksun uygulamayı sonlandırmaktadır. Bireysel olarak bankaların şahsımla yapmış olduğu kredi kartı sözleşmenin bir örneğini ve geçmiş yıllara ait hesap özetlerinin tamamını bankaların genel merkezinden istedim. Bunların içinden ödemiş olduğum kart ücretlerinin tamamını çıkartarak sözleşmenin sureti ile Eskişehir Odunpazarı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurdum. Odunpazarı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Müracaatımı değerlendirerek kanunsuz olarak kesilen 11 yıllık kredi kartı aidatının tarafıma iadesine karar verdi. Bu kararı ilgili bankanın genel merkezine ilettim. Geçmiş dönemlerde hesabımdan kesilen tüm kredi kartı aidatları iade edildi.”

Çağatay, bankalardan, bu karardan ders çıkartıp bugüne kadar aldıkları haksız kart aidatlarını iade etmesini istediklerini belirterek, tüketicilerin haksız olarak kesilen kredi kartı aidatlarını bu yöntemle geri alabileceklerini bildirdi. - hürriyet