Yönetmenliğini Özel Tim (Tropa de Elite) serisiyle tanınan Brezilyalı yönetmen José Padilha'nın yapacağı yeni RoboCop projesinde başrolde Joel Kinnaman'ı izleyeceğimiz belli oldu. Paul Verhoeven'in 1987 tarihli ayni isimli kült filminin bir yeniden çevrimi olacak olan yapım uzun bir süredir yapım aşamasındaydı.
Senaryosu Joshua Zetumer tarafından yazılan yeni projede, orijinal filmde Peter Weller'ın canlandırdığı Alex J. Murphy isimli polis memuru yakın zamanda transfer olduğu Detroit'te bir çatışmaya girer ve orada ölüme terk edilir. Daha sonra yarı insan yarı makine olarak tekrar hayata dönen RoboCop, sokakları tehlikelerden arındıracak en önemli güç olarak dikkat çeker. Fakat zamanla, silindiği sanılan anıları tekrar canlanmaya başlar...
İsveçli Joel Kinnaman AMC televizyonunda yayınlanan ve ikinci sezonunun başlamasına az bir süre kalan The Killing isimli dramadaki polis memuru rolüyle tanınıyor. Oyuncunun son sinema deneyimi ise Ejderha Dövmeli Kız (The Girl With The Dragon Tattoo) ve Düşmanı Korurken (Safe House) projeleriyle olmuştu.