Ekonomi anlamında yapılan düzenlemeleri değerlendiren HAS Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, “Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişiklikle, suçların denkliğini esas alan madde gereği, mali suçlar mali yaptırımlarla cezalandırılabiliyor. Geçen yıl yürürlüğe giren bu değişiklik birçok sorunu da beraberinde getirdi. Karşılıksız çek sayısındaki artışa dikkat edilerek uygulamanın gözden geçirilmesi gerekiyor. Dönen çek sayısı katlandı. Çek alma yasağı bulunanlar da bir yakını adına alıp esnafı mağdur etmeyi sürdürmeye başladı” diye konuştu.

Artık ev eşyasına da haczedilemediğini hatırlatan Uğur, "Şimdi çekle satış yapan esnaf karşılıksız çıktığında hiçbir şey yapamıyor. Hapis cezası kalktığı için esnaf mağdur. Bankalar yeterli teminatı, ipoteğini almadan çek koçanı dağıtmasın. Şu anda parası olmayan kişiler çek kullanmaya devam ediyor ve ticaretin tıkandı, karşılıksız çek verenlerin çek bedellerinden sorumlu tutulması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

BÜYÜKLER DAHA DA BÜYÜDÜ
Büyüklerin büyümesi üzerine kurulu ekonomik modeli uygulandığını savunan Uğur, şunları söyledi: “Her şey alışveriş merkezlerine girmiş, AVM'ler de büyüklerin, uluslararası sermayenin; esnaf kan ağlıyor, esnafın çocukları AVM'lerde asgari ücretle çalışmak zorunda. Memleketimizde çiftçi diye bir şey kalmadı, köylü diye bir şey kalmadı. Artık küçük üretici diye bir şey yok. Kendi işinin efendisi diye bir gerçeklik kalmadı. Genel Başkanımızın ifadesiyle 'Bu ülkede tezgah bozuldu" 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg