Adana'da 27 yaşındaki Hüseyin Ayyıldız, bir yıl önce tanışıp aşık olduğu 24 yaşındaki Türkçe öğretmeni Demet Eygi'yi öldürdükten sonra kıyafet edğiştirip gittiği lokantada şırdan dolması yerken yakalandı. Cinayetin karşılıksız aşk nedeniyle işlendiği ortaya çıkarkan cinayet şüphelisi Ayyıldız ifadesinde, Demet öğretmeni kendisine `Keriz' dediği ve ayrılmak istediği için öldürdüğünü itiraf etti.

Pınar Mahallesi 74001 Sokak'taki Hazal Apartmanı'nda oturan Demet Eygi, dün saat 22.00 sıralarında apartman önünde Hüseyin Ayyıldız tarafından 10 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Ablasının, "Hüseyin yapma" diye bağırması üzerine aşağı indiğinde Demet Eygi'yi kanlar içinde bulan kızkardeşi Didem Eygi, ambulans çağırdı, polise haber verdi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Eygi'nin öldüğü anlaşıldı.

Cinayet sonrası 01 HR 393 plakalı otomobille kaçan Hüseyin Ayyıldız, yaklaşık 2 saat sonra Kocavezir İş Merkezi'ndeki bir şırdancıda şırdan dolması yerken yakalandı. Gözaltına alınan Ayyıldız, amacının öldürmek olmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Ben Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir şırdan dolmacısında çalışıyorum. Yaklaşık bir yıl önce Demet, daha önceden müşterimiz olan bir kadınla birlikte geldi. O zaman tanışarak arkadaş olduk. Arkadaşlığımız evlilik aşamasına gelince ben resmi nikahsız yaşadığım kadından tartışarak ayrıldım. Olay günü, ben alkollüydüm. Demet bana `Uyan da balığa gidelim keriz' dedi. Benden ayrılmak istediğini söyledi. Ben de korkutmak için bıçağı bacağına salladım. Bir anlık öfkeyle cinayeti işledim. Yaptığımdan dolayı çok pişmanım."

Cinayetten sonra evine gidip, elbisesini değiştirdiği, daha sonra şırdan dolması yemeye gittiğini kaydeden Hüseyin Ayyıldız, olay sırasında yanında olan arkadaşı 48 yaşındaki C.K. de gözaltına alındı. Olay yerinde tatbikat yaptırılan 2 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Evlenme teklifine ret cevabı verip, ayrılmayı söyleyen, ancak, karşılıksız aşk kurbanı olan Demet Eygi'nin cenazesi otopsi sonrası ailesine teslim edildi. 2008- 2009 Akademik Yılı'nda üniversiteyi bitirdiği, ancak, tayin çıkmayınca, 3 ay önce özel dershanede göreve başladığı öğrenilen Eygi'nin cenazesi, Ceyhan İlçesi'ne bağlı Camızağzı Köyü'nde toprağa verildi./vatan