Daha önce Karpuzlu’ya bağlı Koğuk köyünün bir mahallesi iken, 2004 yılı sonunda Koğuk köyünden ayrılarak Karpuzlu’nun 19ûncu köyü olan Işıklar köyünün 5 kilometelik yolunu, Aydın İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü’nce geçtiğimiz günlerde başlatılan 2011 asfatlama sezonu kapsamında tamamlandı. Yolun asfalt altına serilen temel malzemesi 2010 yılı sonunda KÖYDES projesinden ayrılan 190 bin TL ödenekle temin edilmişti.
Işıklar köy yolunun da asfaltlanması ile Karpuzlu’da asfaltsız köy kalmadığını bildiren AK Parti Karpuzlu İl Genel Meclisi Üyesi Taner Çakar, önümüzdeki yıldan itibaren mahallelerin de asfaltlama çalışmasına başlanacağını bildirdi.
Öte yandan; Aydın’da hava sıcaklıklarının artması nedeniyle asfalt sezonuna başlayan Aydın İl Özel İdaresi pek çok köy yollarında çalışmalarını hızlandırdı. Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından planlanan, 2011 yılı asfalt kaplama programının gerçekleştirileceği yaklaşık 200 kilometre uzunluğunda ki köy yollarında çalışmalara devam ediliyor.
Özel İdare Yol ve Ulaşım Müdürlüğüne bağlı asfalt ekipleri tarafından, Aydın Merkez Tepeköy, Alanlı, Çavdar, Kuloğulları, Orta Kayacık köy yolları, Buharkent İlçesine bağlı Feslek köyü yolu ve Köşk İlçesi - Dalama Beldesi arasında bulunan karayolunda Asfaltlama hazırlık çalışmaları tamamlandı. Ayrıca, Kuyucak İlçesine bağlı İğdecik, Karpuzlu İlçesine bağlı Işıklar, köy yollarında asfalt kaplama çalışmaları için astarlama işlemleri yapılarak, yolların, asfalta hazır hale getirildiği belirtildi.