Ramazan Bayramı öncesi sebze ve meyve fiyatlarının yine artması bekleniyor. Ramazan ayı döneminde yüzde 15-20 oranında artış yaşanan sebze ve meyve ürünleri arasında en dikkat çekeni karpuz oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Şube Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl aynı dönemlerde 25-30 kuruşa alıcı bulunamayan karpuzun haldeki fiyatı 1.5- 2 TL arasında değişiyor. Karpuzun bu yıl altın yılını yaşadığını belirten Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal, Antalya bölgesinde üretim olmaması, Ramazan ayı ve turizmdeki yoğunluk nedeniyle karpuz fiyatlarının yüzde 100'ün üzerinde arttığını kaydetti. Rıza Uysal, domatesin arz- talep dengesinin tam anlamıyla sağlanamaması nedeniyle yüzde 20'ye yakın artış ile 1.5-2 TL arasında seyrettiğini kaydetti. Uysal, önümüzdeki günlerde birçok sebze ve meyve ürününde fiyat artışı beklendiğini ve en ciddi artışın üzümde olabileceğini ekledi.

KARPUZ TARİHİ REKOR KIRIYOR

Aşırı yağmur, aşırı sıcak ve dolu gibi hava şartlarının kötü gitmesi nedeniyle karpuz üretimindeki hem rekolte düşüklüğü hem de kaliteli ürün azlığı yaşandığını belirten ATSO Yaş Meyve ve Sebze Tarım Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Küçükoğlu, karpuzun hal çıkış fiyatının 2 TL'ye kadar çıktığını kaydetti. Bu rakamlar ile karpuzun tarihinin rekorunu kırdığını açıklayan Mustafa Küçükoğlu, bu yılki ciddi artış yaşayan ürünlerden tarla patlıcanının bile 2-2.5 TL'ye kadar çıktığını kaydetti.