Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk son aylarda sık sık basına söyledikleri ile gündeme gelen Ressam Karolin Fişekçi'ye avukatı aracılığıyla noterden ihtarname çekerek açıklamalarını durdurmasını istedi. Orhan Pamuk'ın avukatı Haluk İnanıcı'nın İstanbul Kadıköy 24. Noterliği aracılığıyla çektiği ihtarnamede şunlara yer verildi:

"Sayın muhatap (Karolin Fişekçi) bir süredir kamuoyunda müvekkilim Orhan Pamuk hakkında onun ağzından demeçler vermektedir. Fişekçi'nin bitmeyen gerçek dışı açıklamalarına son vermesi için bu ihtarı keşide etme gereği hasıl oldu. Orhan Pamuk en son iki ay önce New York'ta bir alışveriş merkezinde görmüş ondan sonra kendisi ile başka iletişimi ve görüşmesi olmamıştır. Fişekçi müvekkilim Orhan Pamuk'un kız arkadaşı değildir. Muhatap sanki müvekkilim ile temas halinde ve onun onayıyla konuşuyor gibi açıklamalar yapması ve değerli romancı Kiran Desai ile yakınlığını iş ilişkisi olarak nitelemesi de gerçek dışıdır. Tanınmış yazar olan Orhan Pamuk adını etrafında hayal mahsulü çeşitli olaylar uydurarak uygunsuz yorumlar yaparak magazin öğesi olarak kullanılması mahrumiyete saldırıdır. Bu hukuka aykırı davranıştır ve kişilik haklarına zarar vermektedir. Müvekkilim hiç kimseye kendi adına konuşma ve ismini kullanma yetkisi ve izni vermemiştir. Öyle anlaşılıyor ki sayın muhatap Pamuk'un mahrumiyetini ihlal ederken suç işlediğini bilmemektedir. Davranışlarına son vermesini ihtar ediyor ve aksi halde suç duyurusunda bulunacağımızı ve tazminat davası açacağımızı ihtar ediyoruz."

Ressam Karolin Fişekçi, Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk ile ilişki yaşadığını iddia etmiş ve ilişkileri hakkında demeçler vermişti.