Danimarka'da 2005 yılında Hz. Muhammed karikatürleri yayımlayan Jyllands-Posten gazetesinin Kopenhag'daki bürosuna saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle tutuklanan 4 kişi terörden mahkum oldu.

İsveç vatandaşı olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli olan 4 kişinin cezaları mahkeme tarafından bugün geç saatlerde açıklanacak. Terörle suçlanan Munir Awad, Ömer Abdallah Aboelazm, Munir Ben Muhammed Dahri ve Sabri Ben Muhammed Zaluti'nin 16 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

Jyllands-Posten gazetesine planladıkları saldırıyı hayata geçirmek üzere oldukları sırada 2010 Aralık ayında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gözaltına alınan zanlılar, mahkemede kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Terör suçlamasıyla mahkeme önüne çıkarılan zanlılar, yeni yıl kutlamaları için Kopenhag'da bulunduklarını iddia etmişti.


'İMANSIZLARIN BOĞAZINI KESİN'
Ancak söz konusu zanlılar Danimarka ve İsveç istihbaratı tarafından uzun süredir takip ediliyordu. Polisin dinlemesine takılan zanlıların, "İmansızlara ulaştığınızda, boğazlarını kesin" deniliyordu.

Danimarka'da 2005 yılında Hz. Muhammed karikatürleri yayınlandıktan sonra, bu ülke Islamcı terörün hedefi haline geldi. Geçtiğimiz yıl Somalili bir kişi terör suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Somalili terör zanlısı bir baltayla karikatüristlerden birinin evini basmıştı.