Konya'da evlerine çağırdıkları yaşlı adamı çırılçıplak soyan ve ardından da ellerini bağlayarak fotoğraflar çekerek şantajla 20 bin lira para, 40 bin liralık senet imzalattıktan sonra otomobil de aldırmaya zorlayan karı-koca, polis tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerin cep telefonlarından şantajda kullandıkları fotoğraflar ile senetler ele geçirildi.

Olay, merkez Selçuklu İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Nihal Sokak'taki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, emlak işiyle uğraşan 67 yaşındaki S.M.C.'yi, daha önce yanında çalışan 36 yaşındaki Meryem E., zor durumda olduğunu belirterek evine çağırdı. Yaşlı adam, evine gittiği kadınla konuşurken, bir anda eve kadının kocası Tuna E. (46) geldi. Tuna E., silah zoruyla yaşlı adamı çırılçıplak soyarak sandalyeye oturtup ellerini bağladı. Meryem E., ise çıplak haldeki adamın fotoğraflarını çekti. Fotoğrafları göstererek yaşlı adamı rezil edeceklerini söyleyen çift, şantajla para istemeye başladı. Olay günü yaşlı adamın 20 bin lirasını alan ve 40 bin TL'lik iki senet imzalatan şüpheliler, yaşlı adamdan birde otomobil almasını istedi. Otomobilini alma bahanesiyle ellerinden kurtulan yaşlı adam, durumu Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine anlattı. Bunun üzerine polis, şüphelileri takibe aldı.

Takip sırasında merkez Selçuklu İlçesinde kurulan oto pazarına giden şüphelileri, şantaj yaptıkları adamla buluşarak otomobil aldırmaya çalıştı. Bu sırada polis baskın yaparak iki şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada zorla imzalatılan 40 bin lira değerindeki iki senet ile cep telefonlarında yaşlı adamın çıplak haldeki fotoğrafları çıktı. Şüphelilerden Meryem E., "Olaylar doğru ama senetleri kendi isteğiyle bize verdi. Biz zorla bir şey almadık. 20 bin TL'yi de biz almadık" dedi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen karı-koca, zorla alıkoyma, şantaj ve tehdit suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA