Çevreye kirlettiğini öne sürdüğü yerel yöneticileri Vlai Kerem Al’a şikayet eden Ercan Çerçioğlu, OSB’lere kurulan arıtma tesisleri sayesinde sanayicilerin çevreye kirletenler olmaktan çıktığını ve çevreye yerel yönetimlerin kirlettiğini açıklarken eşi Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir belediye başkanlığının en büyük projesinin her ilçeye arıtma tesisi olduğunu açıkladı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Aydın Sanayi Odası ve Ortaklar OSB Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydınlı sanayiciler olarak çevreye büyük önem verdiklerini belirterek, çevreye kirleten kişiler olarak bilinmek istemediklerini söyledi. eskiden Büyük Meneders’in kirliliği denince ilk akla gelenin sanayi atıkları ve sanayiciler olduğunu dile getiren Çerçioğlu, “Şuanda ilimizde 6 tanesi faal 7 adet OSB var. 6 OSB’mizin 2’si dolu, 4 adeti yatırımcı kabul eder durumda. Onların içersinde en yüksek doluluk oranına sahip Ortaklar OSB’dir. Ortaklar OSB’de 2 Milyon TL değerinde Türkiye’nin en modern hem biyolojik hem de kimyasal arıtma yapan tesis yapılıyor. Fabrikaların çıkışlarında otomatik numune alan bir tesis olacak. Ama ne gariptir ki vereceğimiz bu suyu da kendimiz kullanacağız dışarı da deşarj etmeyeceğiz. Ama yanımızdan geçen Naikli Çayı yakınımızdaki beldenin kanalizasyonu yüzünden hiçbir canlının yaşayamayacağı halde. Eskiden sanayici çevreyi kirleten insan imajı taşıyordu. Toplumda sanayicilerin çevreye verdiği zarardan şikayet ederdi, şimdi biz sanayiciler olarak yerel yönetimleri size şikayet ediyoruz. Çevreyi, dereleri kirletiyorlar. Atık su deşarj ediyorlar, Büyük Menderes Nehrini öldürüyorlar. Gerekli incelemeleri yapın sayın valim” şeklinde konuştu.

‘KİMSENİN ÇEVREYE KİRLETMEYE HAKKI YOK’

Ercan Çerçioğlu’nun yerel yöneticileri Vali’yi şikayet ettiği toplantıda yer alan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise eşini haklı bularak kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı olmadığını belirtti. Ne belediyelerin ne de sanayicilerin çevreye kirletmeye hakkı olmadığını ifade eden Özlem Çerçioğlu, “Bu Aydın, bu memleket bizim. Bu güzelim toprakları kimsenin kirletmeye hakkı yoktur. Bugüne kadar hep menderesi, çevreyi sanayiciler kirletiyor diyorduk. Şuanda sanayicilerimiz çevreye çok duyarlı, ASTİM OSB’nin ve Aydın OSB’nin arıtması mevcut, Ortaklar OSB’nin de Türkiye’nin en modern bir arıtması yapılıyor. Bu açıdan sanayicilerimize kutluyoruz. Aydın belediyesi olarak katı atık ve atık su arıtma tesislerimiz çevreye kirletmemek adına günlük çalışmalarını sürdürmekte” dedi.

‘EN BÜYÜK PROJEM ARITMA’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı açıklanan Özlem Çerçioğlu, ilk ve en önemli Büyükşehir projesini de açıkladı. Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde kendileri için en önemli konunun çevre olacağını dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ın ve Büyük Menderes Nehrinin geçtiği bölgelerde ciddi bir çevre kirliliği sorunu var. Biz bu konuda üzerimize düşeni yerine getirdik. Fakat Büyükşehir belediye başkanlığımız dönemi için yaptığımız çalışmalar doğrultusunda en önemli projemiz arıtma tesisleri olacak. Büyükşehir belediye başkanlığımız döneminde 2 yıl içerisinde arıtma tesisi olmayan hiçbir ilçe belediyesi kalmayacak. Çocuklarımıza iyi bir gelecek, iyi bir çevre bırakmak için çevreyi kirleten değil, temizleyen ve güzelleştiren eller olmak zorundayız. Biz bu sorunu Aydın’da çözeceğiz” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png