Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eşi Hayrünnisa Gül, yurt genelinde başlattıkları okuma kampanyalarına Van'da köylü kadınların çok faal olarak katıldığını gördüklerini belirterek, "Daha önce okuma yazma bilmeyen kadınlar şimdi çok güzel kitap okuyorlar. Kadınlar eşlerine de okuma alışkanlığı kazandırmışlar. 'Kocalarımızla kitaplar üzerinde tartışıyoruz' diyorlar" dedi.

Hayrünnisa Gül, geçtiğimiz aylarda başlattığı "Türkiye okuyor" kampanyasının sonuçlarını Van'a giderek bizzat gördü. Van'a yaptığı ziyarette köylü kadınlarla biraraya gelen Hayrünnisa Gül, ziyaret sonrasında gazetecilerle yaptığı sohbette, kadınların okuma kampanyasına katılımlarından çok memnun olduğunu söyledi.

MEKTUPLARI ARŞİVLİYORUZ

Gül, "Burada inanılmaz bir manzarayla karşı karşıya kaldık. Şimdiye kadar okuma yazma bilmeyen kadınlar şimdi çok güzel kitaplar okuyorlar. Kadınlar eşlerine de okuma alışkanlığı kazandırmışlar. 'Kocalarımızla kitaplar üzerinde tartışıyoruz' diyorlar. Gördüklerime çok sevindim. Artık daha fazla sayıda kız çocuğu okula gittiği için, yurt eksiği sorunu ortaya çıkmış. Hayırseverlerimizin bu konularla ilgilenmesini istiyorum" diye konuştu.

Hayrünnisa Gül'ün Van'daki ziyaret programına aldığı Yuva köylü kadınlarla buluşmasında, kadınların kendisine yazdığı mektup etkili olurken, Gül yurdun heryerinden, her kesimden sürekli mektuplar aldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı'na gelen mektupları okuduktan sonra atmadıklarını kaydeden Gül, "Duygulandığımız, ağladığımız şeyler de oluyor, saçma sorular soranlar da oluyor, onlara bile bakıyoruz, arşivliyoruz. Belki ilerde lazım olur diye tüm mektupların arşivini tutuyoruz" dedi./yeni şafak