Aydın’ın Buharkent ilçesinde yaşayan 44 yetim ve öksüz ailesi, Buharkent Belediyesi’nin düzenlediği 'Kardeşlik İftarı'nda buluştu. Kaymakam Cemil Öztürk’ün de katıldığı iftarda yetim ve öksüzlere 75’er TL’lik Bayram alışverişi çeki verildi. 

SAV-KOOP tesislerinde düzenlenen ve ilçede yaşayan yetim çocuklar ve ailelerinin davet edildiği kardeşlik iftarı yemeğine Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, İlçe Emniyet Amiri İzzet Karaduman, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş Ali Kırşan, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi katıldı. İftar yemeği sonrası alandaki masaları tek tek ziyaret eden Kaymakam Öztürk ve Başkan Erol, yetim çocuklarla sohbet edip, vatandaşların Ramazan-ı Şerifini tebrik etti. İftar yemeği öncesi ve sonrasında Yasin-i Şerif ve ilahiler okundu.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol yaptığı konuşmada yetimlerin kendilerine Allah'ın bir emaneti olarak gördüklerini söyledi. İnançları gereği de çocuklara yani emanetlere sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden Başkan Erol; “Çocuklarımıza kol, kanat germemiz, onları koruyup, gözetmemiz gerekiyor. Onları korumamız gerektiğini hatırlatan o kadar hadis var ki. Peygamber efendimiz diyor ki; 'İçinde yetim barındırılan ev, Allah katında en güzel evdir', 'Bir kimse şefkatle bir yetimin başını okşadığında, o yetimin saç telleri kadar günahları af olur" ve "Yetim malı yiyen cennete giremez' buyuruyor. Dediğimiz gibi bu çocuklarımız bizlere Allah'ın emaneti o nedenle elimizden geldiğince onların yanında olmamız, gözetmemiz lazım” dedi.

75’ER TL’LİK HEDİYE ÇEKİ
Yetimlere sahip çıkmanın, inancımızın bir gereği olmasının yanı sıra toplumsal sorumluluğumuzdur diyen Erol; "Belediye olarak bu sorumluluğun yerine getirilmesi için örnek olacak çalışmaların ve kurumların başında gelmeye çalışıyoruz. Gücümüz nispetinde bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu anlamda iftar yemeğinin kabul edilmesini istiyoruz. Bu bir başlangıçtır. Bundan sonra elimizden geldiğince yetim ve öksüzlerimizin yanında olacağız. Ramazan Bayramı dolayısıyla da Belediye Meclisimizin desteği ve Meclis Üyemiz Suzan hanımın katılarıyla çocuklarımıza 75 TL’lik hediye çeki dağıtıyoruz. Bu çek ile çocuklarımız, ilçemizdeki istedikleri dükkandan alış-veriş yapabilir” dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

20140715aw144541_03.jpg20140715aw144541_05.jpg20140715aw144541_01.jpg