Himmet Tuncel,1996 yılında Konya'da yaşarken, o zaman 13 yaşında olan ilk çocukları olan Günnur'un böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.
Günnur'un ölüm

ünün ardından 1999'da doğan son çocuklarına, ölen kızlarının ismini verdiklerini ifade eden Tuncel, ancak şu anda 9 yaşında olan Günnur'da da böbrek yetmezliği çıktığını belirtti.

Tuncel, şöyle dedi:
“İlk tedavisine Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladık. İşsiz kalınca Germencik'e göçtük ancak, yine iş bulamadım. Burada da çocuğumu, tedavisi için Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesine götürüyorum. Yeşil kartım olmasaydı, çocuğumun tedavisini bile yaptıramayacak durumdayım. 6 çocuğum var, hayat koşulları bizi zorluyor. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz.”
Fatma Tuncel de küçük kızının yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını; uyması durumunda bir böbreğini kızına vermeye hazır olduğunu söyledi.

Doktorların, çocuğun yaşı küçük olduğu için beklemek gerektiğini söylediklerini ifade eden Tuncel, “Ölen kızımız hasta olduğunda kimse böbrek nakli yapılabileceğini söylememişti. Eğer bilgimiz olsaydı, ona da böbreğimi verirdim” diye konuştu.

AA