Anadolu Ateşi"nin İngiltere turnesinde dansçıları gözyaşlarına boğan bir olay yaşandı. Dansçı Abdullah Ateş, hiç tanışmadığı üvey kardeşi ile karşılaştı. Kardeşi onu gösterinin duvardaki afişinden tanıdı.

TÜRKİYE"yi yurtdışında başarıyla temsil eden Anadolu Ateşi"nin baş dansçılarından 33 yaşındaki Abdullah Ateş"in, varlığını 4 yıl önce öğrendiği, o tarihten bu yana her yerde aradığı 30 yaşındaki kardeşi İngiliz Ryan Anstis, Londra"daki turnede karşısına çıktı. Kardeşi, ağabeyi Abdullah"ı Londra"da duvarlarda asılı Anadolu Ateşi posterlerinden tanıdı.

Baba yıllar sonra itiraf etti

Bundan 4 yıl önce Abdullah Ateş"i, Ünye"de yaşayan anne ve babası İstanbul"da ziyarete geldi. O gece ailece evde, bir babanın yıllar sonra oğluna kavuşmasını anlatan bir televizyon programı seyrediyorlardı. Baba, bir anda ağlamaya başlayarak oğlu Abdullah"a sarıldı ve "Oğlum artık dayanamıyorum. Benim yıllar önce İngiltere"de olan ilişkimden bir oğlum var. Sana vasiyetim, lütfen kardeşini bul."

Bir kardeşi olduğunu öğrenen Abdullah için artık bitmek tükenmek bilmeyen bir arama başladı. Bu süreçte baba, Troya ve Anadolu Ateşi"nin yaratıcısı Mustafa Erdoğan"la temasa geçerek durumu anlattı. Erdoğan da Abdullah"ı bir umutla Londra ekibine dahil etti. 25 Nisan günü, bir anne ile oğlu gösterinin yapıldığı dünyaca ünlü Hackney Tiyatrosu"nun önüne geldi. Ellerindeki küçük resme, sonra bir de afişlere bakıp Abdullah"ı bulmaya çalıştı. Gösteri bittikten sonra da birbirini daha önce görmemiş olan kardeşler birbirlerine sıkıca sarıldı. 30 Mayıs, 30 yaşındaki Ryan"ın doğum günü. Abdullah da bu nedenle şimdi Londra"da.

Karşılaşma herkesi ağlattı

Ryan Anstis ile İngiliz annesi Abdullah Ateş"i gösteri çıkışında bekledi. Karşılaştıklarında Ryan elini uzatmaya çalıştı ve bir anda Abdullah"a sarıldı. Ryan"ın annesi bu an için "Hayat romanım tamamlandı" dedi.  HÜRRİYET