Polat Ercan üç yıl önce kardeşi Sevecen'i henüz 13 yaşındayken doktor hatasına kurban verdi. Ercan, o dönem kardeşiyle "Doktorculuk" oynarken çektirdikleri fotoğrafı hiç yanından ayırmadı. O'nu kaybettiği gün "Doktor olacağım" sözünü vermişti. İlk adımını üniversite sınavında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak attı.

HEMŞİRE OLAMADI
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde oturan 15 yaşındaki Polat Ercan ile kendisinden 2 yaş küçük olan kız kardeşi Sevecen Ercan'ın en sevdiği oyun doktorculuktu. Polat doktor, kardeşi de hemşire oluyordu. Oyunlarında Polat doktor olur kardeşini muayene eder, bazen de Sevecen hemşire rolünde ağabeyine iğne yapardı. Çocuklarının bu oyunu çok sevdiğini gören anneleri de onları teşvik etmek için bir doktor önlüğü ile bir stetoskop almıştı. O dönemde ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi olan Sevecen'i bir gün dayanılmaz bir karın ağrısı tuttu. Kıvrana kıvrana götürüldüğü Orhangazi Devlet Hastanesi'nde, apandisitinin patladığı belirlenen Sevecen, hemen ameliyata alındı. 4 gün sonra da taburcu edildi. Ama eve gönderildikten 2 gün sonra fenalaştı. Annesi tarafından yeniden aynı hastaneye götürülen Sevecen, buradan önce Yalova'ya, ardından da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Apandisitine atılan düğüm çözüldüğü için vücuduna enfeksiyon yayıldığı belirlenen Sevecen, 20 gün sonra yaşamını yitirdi. O dönemde 15 yaşında olan Polat, canından çok sevdiği kardeşi ve oyun arkadaşını henüz 13 yaşında basit bir apandisit ameliyatı sonrası kaybedince yıkıldı. Ama kardeşini toprağa verirken de, en sevdikleri oyunlarını gerçeğe dönüştürüp doktor olmaya söz verdi.

FOTOĞRA F GÜÇ VERDİ
Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrencisi olan Polat, o günden sonra da acısını içine gömüp, kendisini derslerine verdi. Kardeşinin ölümüyle tek başına kalmaya başladığı odasında geceler boyu ders çalıştı. En büyük gücü ise masasının başköşesine koyduğu, çok sevdiği kardeşiyle doktorculuk oynarken çekilen o fotoğraftan aldı. Yorulduğu ya da sıkıldığı anlarda başını kaldırıp baktığında, muayene ettiği kardeşini kendisine gülümsediğini görünce daha fazla çalıştı. Sonunda okulunu ikincilikle bitirip, üniversite sınavına girdi. Bu sınavda ise 534 puanla Orhangazi birincisi olmuştu.

MUTLU AMA ÜZGÜN
Tercihlerini yaparken de önce kardeşinin fotoğrafına uzun uzun baktı. Ardından tüm tercihlerini tıp fakültesi olarak yaptı. Şu anda 18 yaşında olan Polat Ercan sonuçlar açıklandığında da Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını öğrendi. Kardeşine toprağa verirken verdiği sözü tutmanın mutluğunu yaşadığını söyleyen Polat, "Kardeşimi çok özlüyorum. Bana hep sen doktor ben de senin hemşiren olacağım diyordu. Şimdi ben doktor olmaya hak kazandım ama o asla hemşire olamayacak. Doktor olacağım için çok mutluyum ama kardeşimi doktor hatası sonucu kaybettiğim için de çok üzülüyorum" dedi. Anne Sibel Polat ise kızını henüz 13 yaşındayken kaybetmenin acısını yaşarken, oğlunun elde ettiği başarıyla dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyleyerek, "Oğlum üzülmesin derslerinde başarısız olmasın diye acımı hep içime attım. Onun yanında ağlamamak için kendimi çok zorladım. Sonunda oğlum hem kendi hayalini hem de kızımın hayalini gerçekleştirdi. 3.5 yıl sonra ilk kez yüzüm güldü. Oğlumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

TAZMİNAT DAVASI SÜRÜYOR
Sevecen'in ölümünden sonra anne Sibel Polat'ın kızının ölümünden sorumlu tuttuğu doktor ve kendilerine ambulans dahi tahsis edilmediği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı 350 bin liralık tazminat davası ise sürüyor.