AKP"de Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok"un adaylıktan çekilmesinin ardından, bir başka istifa şoku da CHP"de yaşandı. CHP"de İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin"in istifa söylentileri Ankara"da parti genel merkezinde şok etkisi yarattı. Ancak, genel merkez “istifa yokö açıklaması yaptı.
Sabah saatlerinde CHP İl Başkanı Gürsel Tekin"in istifa edeceği haberleri kulislere yayıldı. Belediye meclis üye listelerinde ağır bir baskı altında olduğu gerekçesiyle görevinden ayrılacağı konuşulan Tekin, önce istifasını verdi. Bu istifanın televizyonların ekranlarına son dakika haberi olarak yansımaının ardından bir açıklama yapan Tekin, listelerde sorun olduğunu ancak bu sorunun aşıldığını, istifanın söz konusu olmadığını söyledi. Bu açıklamayı CHP Genel Merkezi"nden gelen ikinci bir açıklama izledi. Genel merkezden yapılan yazılı açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin"in görevinden istifa ettiği veya CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi başkanlığından çekildiği haberleri doğru değildir" denildi.

İSTİFAYA KARDEŞİ Mİ NEDEN OLDU?

Bu arada, ANKA"nın edindiği bilgiye göre, Gürsel Tekin"i istifa restine götüren olayın ardında kardeşi Yüksel Tekin ile Gürsel Tekin"in muhasebecisi Ediz Zeyrek"in aday listesinde yeralmasına genel merkezden gelen veto neden oldu. Gürsel Tekin"in kardeşi Bahçeşehir Belediyesi"nden birinci sıra adayı gösterildi. Ediz Zeyrek de yine seçilebilecek bir belediyeden aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Ancak, listelerin CHP Genel Merkezi"ne ulaşmasının ardından, genel merkez bu iki ismi de veto etti. Vetoda Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu ve Necla Arat etkili oldu. Bunun üzerine Genel merkezle görüş ayrılığına düşün Gürsel Tekin istifa edeceğini söyledi. Bu söylenti hızla kulislere yayıldı. Genel Merkez ile yapılan görüşmeler sonrasında Gürsel Tekin"in gösterdiği her iki aday da belediye meclis listelerinde yer aldı. Bunun üzerine hem Gürsel Tekin istifa etmediğini, hem de genel merkez böyle bir istifanın olmadığını açıkladı. CHP"yi sarsan istifa krizi de böylece listede varılan mutabakat sonucu aşılmış oldu.

ANKA