SDÜ Rektörlüğü, SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semiha Bahçeli'nin rektör yardımcılığı görevinden alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semiha Bahçeli'nin bu görevinden alınmasını Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4/a maddesine göre uygun gördüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


“Sayın Bahçeli, 17 Temmuz 2009 tarihi itibari ile bu görevinden ayrılmış ve Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümündeki asli görevine ve öğretim üyeliğine dönmüştür.


Bilindiği gibi Rektör Yardımcılığı görevi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13/a maddesinde düzenlendiği şekliyle ataması rektör tarafından gerçekleştirilen bir görevlendirmedir. Bu kanuna paralel olarak çıkarılmış Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4/a maddesinde de 'Rektör yardımcıları rektör tarafından 5 yıl için atanır. Rektör gerekli gördüğü hallerde yardımcılarını değiştirebilir' denilmektedir. Sayın Bahçeli'nin rektör yardımcılığı görevinden alınması, yasa ve yönetmeliklerin rektöre tanıdığı bu yetki çerçevesinde gerçekleşmiştir.”


SDÜ Rektörlüğünün bu konuda kamuoyunda oluşabilecek hatalı algılamaları ortadan kaldırmak açısından bu açıklamayı yapmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulanan açıklamada,”SDÜ Rektörlüğü Prof. Dr. Semiha Bahçeli'ye akademik hayatında başarılar dilemektedir” denildi.