İZMİR'in Balçova ilçesinde birlikte yaşadığı 13 yaşındaki yeğeni Abdullah Akagündüz'ün boğazını kesip, 40 yaşındaki ablası Naime Akagündüz'ün de başını gövdesinden ayırdıktan sonra vücudunu 130 parçaya böldüğü iddiasıyla tutuklanan 26 yaşındaki Mustafa Şanda, hakkında iki kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 21 gün müşahade altında tutulan Mustafa Şanda'nın cezai ehliyetinin yerinde olduğu belirtildi. Olay, geçen yıl 15 Aralık'ta saat 23.30 sıralarında Timurlenk Sokak, 37 numaradaki apartamın 4'üncü katındaki 7 numaralı dairede meydana geldi. Salih İşgören Polis Karakoluna'a giden Mustafa Şanda, sürekli gözlerini bir noktaya dikip, hiç konuşmadan polislerin yanında bir süre oturduktan sonra ekiplerin, kendisine uzattığı kağıda korkunç cinayeti işlediği evin adresini yazdı. Mustafa Şanda'nin ısrarlı sorularına yanıt vermemesi üzerine polis ekipleri, şüphelenerek adrese gitti. Komşularıyla yüzleştirilen Mustafa Şanda'nın aynı apartmanda oturduğunun belirlenmesinin ardından da kendilerine verdiği anahtarla kapıyı açıp daireye girdikleri anda büyük şok yaşadı.

Polisler bile şok yaşadı

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin evdeki araştırmalarında, Vali Kutlu Aktaş İlköğretim Okulu 8'inci Sınıf öğrencisi Abdullah Akagündüz'ün cesedi koridorda, annesi Naime Akagündüz'ün cesedi ise banyoda bulundu. Mustafa Şanda'nın yeğeninin boğazını keserek öldürdükten sonra başına gövdesinden ayırmaya çalıştığı ancak başaramadığı ortaya çıktı. Gözaltına ifade vermeyen Mustafa Şanda, tutuklanıp Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

Erzincan'ın Tercan ilçesinde bulunan berber dükkanının iflas etmesiyle İzmir'e gelen Mustafa Şanda'nın yanında getirdiği paradan 850 TL'nin kaybolması üzerine yeğenlerini hırsızlıkla suçladığı, bunun üzerine aralarında kavga ettikleri ortaya çıktı.

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 21 gün müşahade altında tutulan Mustafa Şanda'ya, cezai ehliyetinin tam olduğu raporu verildi. Katil zanlısı Mustafa Şanda'nın hastanedede hiç konuşmadığı ve sürekli olarak donuk gözlerle etrafına baktığı belirtildi. Tedavisi tamamlanan Mustafa Şanda, Buca Kapalı Cezeaevi'ne gönderildi.

MİLLİYET