Almanya"dan Kuşadası"na gelen heyet ilk olarak Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü makamında ziyaret etti. Heike Hingst başkanlığındaki heyet Başkan Altungün"e Marl"ın yeni seçilen Belediye Başkanı Werner Arndt"ın mesajını ve başarı dileklerini iletti. Belediye Başkanı Altungün de Kuşadası Marl ilişkilerinin başladığı 1999 yılında kurulan Marl Kardeş Şehir Derneğinin Başkanı olan Werner Arndt"ın Kasım ayında Belediye Başkanı olarak göreve başlayacak olmasından memnuniyet duyduğunu ve çalışmalarını yakından izleyeceğini belirterek, her zaman işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Ziyaretten sonra yeni hizmete giren Özürlüler Köyünü ziyaret eden heyet üyeleri önceki yıllarda Özürlüler Köyü yararına Efes"te Lions işbirliği ile organize edilen Carmina Burana konserini hatırlatarak, 2010 yılında bir konser daha vermek istediklerini ifade ettiler. Daha sonra Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezine geçen konuk heyet, burada yetkililerden ayrıntılı bilgi alarak, Kuşadası"na bu kadar modern bir hayvan barınağı kazandırılmasından çok memnun kaldıklarını belirttiler.
Ayrıca Kardeş Şehir Marl"dan Kuşadası"nda staj yapmak için gelen öğrenciler de Nermin-Metin Akar İlköğretim okuluna giderek konuk olacakları Türk aileler ile tanışarak stajlarına başladı. Konuk heyet üyeleri programlarını tamamlayarak 19 Ekim"de Almanya"ya dönecek.