Öncelikle İstanbul, Konya, Kapadokya ve İzmir"i gezen heyet son olarak Kuşadası"na geldi. Amerika"da yaşayan ve Niegara Vakfı yöneticisi olan Kuşadalı Hakan Berberoğlu Türkiye gezisinde heyete eşlik etti. Hakan Berberoğlu Aurora ve çevresi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
Türkiye"de son olarak Kuşadası"na gelen Amerikalı heyet Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Altungün ve Belediye Meclis üyeleri hazır bulundu. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette konuk Belediye Başkanı Weissner, Türkiye"de gezdikleri yerlerin içinde en çok Kuşadası"nı beğendiğini ve kendisini çok etkilediğini söyleyerek kendilerine gösterilen ilgi ve alaka nedeniyle ayrı bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. Weissner ayrıca Kuşadası ile kardeş şehir olmak istediklerini Başkan Altungün"e ileterek kendisini Aurora şehrine davet etti.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, konuk Belediye Başkanı ve ekibine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Kuşadası hakkında bilgiler verdi. Altungün, mevcut olan kardeş şehirlere bir yenisini daha eklemekten büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek Belediye Meclisinde gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Ziyaretin sonunda Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, misafir Belediye Başkanı Tom Weissner"e hediyeler verdi.