14 Ekim tarihinde başlayan Kardeş Kentler Festivali'ne Kuşadası'nın yanı sıra Kuşadası'nın kardeş şehirleri olan Gorçe Petrov-Makedonya, Bihaç-Bosna Hersek, Prizren-Kosova, Sinaia-Romanya, Batum-Gürcistan ve Karabağlar-Türkiye'nin katıldı. Atatürk Meydanı ve İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı ile İbramaki Sanat Galerisi ve Çalıkuşu Kültür Evi'nde gösterilerin yapıldığı festivalin ikinci günü, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'ndaki final gecesi ile son buldu. Büyük ilgi gören final gecesini
Kuşadalılar ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra festivalin onur konuğu Makedonya'nın Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Kosova Milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, Batum Belediye Meclis Başkanı George Kitadze, Romanya'nın Sinaia Belediye Başkan Yardımcısı Viorika Vasile, Samos Belediye Başkan Yardımcısı Anna Serepas, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve kardeş kentlerden gelen çok sayıda konuk izledi.
Gece, Makedonya'nın Gorçe Petrov şehrinden gelen Memo Nikolovski'nin Makedon halk şarkıları konseri ile başladı. Ardından ise onur konuğu olan Makedonların halk kıyafetleri defilesi gerçekleştirildi. Daha sonra Balkan ezgileri ile ünlü Cenk Bosnalı ve Bosna Ekspres grubu ile ünlü Makedon grubu Djambo Agusevi sahne aldı. Yaklaşık iki saat birlikte söyledikleri şarkılarla Balkan coşkusu oluşturan iki grup ayakta alkışlandı. 
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, gecede festivalin onur konuğu olan Makedonya'nın Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski ile Kuşadası'nda bininci konserini veren Memo Nikolovski ve festivale katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verdi. Başkan Altugün, Türkiye'de ilk kez Kardeş Kentler Festivali düzenlemenin ve bunu devam ettirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı festivalimizi bu yıl daha da önemli hale getirdik. Kuşadası deyince
kültür, sanat, dostluk akla gelecek demiştik. Bunu Kuşadası halkıyla birlikte başarıyoruz. Birçok konuda olduğu gibi bu festivalde de Kuşadası halkının imzası var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, dünyada sulh' sözünden hareketle barışın ve dostluğun kardeşlikten geçtiğine inanıyoruz. Kardeş Kentler Festivalimizin barışa da vurgu yaptığına inanıyorum. Ayrıca önemli bir turizm kenti olan Kuşadası'nın da tanıtımında ayrı bir yer aldığını görüyoruz" dedi. 
Kuşadası 2. Kardeş Kentler Festivali'nin final gecesi ünlü pop sanatçısı Ziynet Sali'nin konseriyle devam etti. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde iki saate yakın sahnede kalan ünlü sanatçı, söylediği şarkılarla dinleyenleri coşturdu. Başkan Altungün'ün çiçek verdiği Ziynet Sali, konserini 10. Yıl Marşı ile bitirdi. Gece, havai fişek, ses ve ışık gösterileri ile sona erdi. 
3 gün sürecek olan Kuşadası Kardeş Kentler Festivali, kardeş kentlerden gelen heyetlerin Efes ve Meryemana turu, Tepe Sokak'ta Djambo Agusevi grubu konseri ve İbramaki Sanat Galerisi'nde bu akşam gerçekleştirilecek ünlü caz ustası Maffy Falay'ın caz konseri ile tamamlanacak.