Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen, Türkiye'nin en büyük yerel ürün fuarı Antalya Expo Center' da açıldı.
Aydın İstanbul Rize Ticaret Borsalarının ortak standına T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ziyarette bulunarak Yöresel ürünlerin tadına baktılar. Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu'na Aydın Kestanesi Aydın İnciri hediye edildi.
Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel “Sizin Oraların Nesi Meşhur” temasıyla bu yedincisi gerçekleşen Yöresel Ürünler Fuarında kardeş Borsalarımız İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası ile birlikte ortak alanımızda tanıtımımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Yöresel ürünlerimizin tanıtımı yanında, ziyaretçilere coğrafi işaretli ürünlerimizi tanıtmak ve farkındalık oluşturmaktır. Aydın Ticaret Borsası olarak yöresel zenginliklerimizi hem ülke genelinde hem de AB nezdinde koruma altına alınması yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ortak standımızda Aydın Kestanesi, Aydın Kestanesinden üretilen Kestane Şekeri, Kestane unu, Aydın İnciri, Yamalak kabası, Memecik zeytini, Aydın Zeytinyağı, Aydın Künarı (çamfıstığı), Pamuk, Zeytinyağlı Sabun, Cin Mısır (popcorn) ürünlerinin tanıtımı yapılarak, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Burcu Keser tarafından, tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi verilerek, ziyaretçilere zeytinyağı tadımı yaptırılıyor. Birçok ürün tanıtımının yanı sıra Efeler tarafından yapılan görsel sunum ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Yedincisi düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler fuarımıza, ilk düzenlendiği yıldan bu yana katılımımız olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Aydın Ticaret Borsası heyetinde Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Meclis Üyeleri Ali Çevik, Caner Işlak, Mustafa Akdam, Rıza Uyar, Erkan Aslan ve Genel Sekreter Çimen Mutlu yer aldı.