Zanlı Ali K.'nın yakalandığı Didim ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesi bulunmaması nedeniyle dava dosyası Söke Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

11 Şubat 2009 günü çıkarıldığı Didim Adliyesi'nde tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderilen Ali K., daha sonra Nazilli E Tipi Cezaevi'ne sevk edilmişti.
Ali K., "Çocuğun cinsel istismarı, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla adam öldürme, çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme" suçunun zanlısı olarak hakim karşısına çıkarıldı. Tutuklanan Ali K., tutuklama olayının ardından cezaevine götürülürken masum olduğunu ve her şeyin ortaya çıkacağını belirtmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Almanya'nın Paderborn kentindeki evlerinin önünden 12 Ocak 2009 günü kaybolan Kardelen Kıraç'ın cesedi, 4 Şubat 2009 günü Möhne Gölü kenarında bulunmuştu. Küçük kızın tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti. Paderborn Savcılığı ve Paderborn Başsavcısı Horst Rürup polisle yürüttüğü 3 haftalık çalışmanın ardından olayın zanlısının Kıraç ailesinin oturduğu eve bitişik binada oturan 29 yaşındaki Ali K. olduğunu ve hakkında tutuklama emri çıkarıldığını açıklamıştı.
Katil zanlısı Ali K.'nın olaydan iki gün sonra Türkiye'ye kaçtığı belirtilmişti. Bunun üzerine Ali K., Aydın'ın Didim ilçesinde 10 Şubat günü yakalanmış ve 11 Şubat günü de Didim'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

CEZASINI ÇEKSİN

Cinayete kurban giden Kardelen Kıraç'ın (8) annesi Döndü Kıraç, zanlı Ali K.'ya hak ettiği cezanın verilmesini istedi. Kardelen Kıraç'ın yakınları, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi altında yapılacak olan ilk duruşmaya katılmak üzere Söke Adliyesi'ne geldi.
Katil zanlısı olarak yargılanan Ali K.'nın yakınlarından duruşmaya gelen olmadı./iha