Nurhak Çok Programlı Lisesi öğrencileri, geçen ocak ayında okulun bahçesine kardan kadın yapıp, pembe renkli boyayla üzerine bikini çizdi. İddiaya göre, öğrenciler o gün okulda nöbetçi olan beden eğitimi öğretmeni Çilem Sakine Coşkun'u çağırıp birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerin de bulunduğu kardan kadınla çekilen fotoğrafta yer alan 3 yıllık öğretmen Çilem Sakine Coşkun hakkında Kaymakamlık talimatıyla idari inceleme başlatıldı. Kaymakamlık tarafından görevlendirilen muhakkik, öğretmen Coşkun ve bazı öğrencilerin bilgisine başvurdu.

Eğitim- Sen tepki gösterdi

Eğitim-Sen Nurhak Temsilcisi Hülya Yalçın Orak, açılan incelemeye tepki göstererek, şöyle dedi:

"Çilem Sakine Coşkun, bahçede nöbetçiyken çocuklardan kadın yapmışlar. Çocuklar öğretmeni çağırmışlar, fotoğraf çektirmek istediklerini söylemişler. Arkadaşımız da gitmiş çocuklarla birlikte bir fotoğraf çektirmiş. Daha sonra bu kaymakamlığa gönderilmiş. Kaymakamlık da 'Toplum değerleriyle örtüşmeyen bir kadere görüntülenmekten' kaynaklı bir soruşturma açılması için araştırma yapılmasına karar verilmiş ve öğretmenimizin ifadesi alınmış bununla ilgili. Böyle bir soruşturma konusu ilk defa gündeme geliyor. Tabi çok absürt olaylardan dolayı insanlara soruşturma açılıyor ama bir öğretmen kardan kadınla aynı kadere görüntülendi diye açılan belki de ilk soruşturma Cumhuriyet tarihinde. Ben bunu; hem kadına erkek egemen zihniyetin bir görüntüsü olarak yorumluyorum, hem de insanların yaşamlarına müdahale etme, giyimlerine, yaşam tarzlarına müdahale olarak algılıyorum. Bir kardan kadınla aynı görüntüde yer aldığı için soruşturma açılması aynı zihniyetin bir üründür, sonucudur. Tabi öğretmenlerin üzerinde olumsuz etkileri oluyor."

Hülya Yalçın Orak, incelemenin öğretmen Çilem Sakine Coşkun'u psikolojik yönden etkilediğini savunarak şunları söyledi:

"Öğretmene 'Toplum değerleriyle örtüşmeyen bir kareden' dolayı soruşturma açılması öğretmeni psikolojik olarak yıldırıyor. Onun yaşama pozitif bakış açısını törpüleyen bir yanı var. Bunun yanında çocuklar da yaptıkları her şeyden dolayı birilerinin soruşturmaya tabi tutulması onlarda da olumsuz etkilere yol açabiliyor. Çok fazla konuşmak istemiyor. Öğretmen arkadaşımız bu konuyla ilgili kendisine soru sorulmasından çok fazla rahatsız. Soruşturma açılması yada ceza alması onu rahatsız etmiyor, bu gibi konudan dolayı gündeme gelmesi kendisini rahatsız ediyor."

Konuyla ilgili Kaymakamlık tarafından idari inceleme başlatıldığı doğrulanırken, herhangi bir açıklama yapılmadı.