Bozdoğan'da su sıkıntısı çeken çiftçiler karayolunda trafiğe kapatarak gerçekleştirdikleri su eylemiyle, seslerini duyurmaya çalıştı. Muğla-Nazilli karayolunu yaklaşık 6 saat trafiğe kapatan çiftçiler, Aydın Valisi Mustafa Malay"dan su sorunlarına çözüm bulmasını istedi. Binlerce çiftçin traktörleri ile katıldıkları eylemde yüzlerce aracın oluşturduğu konvoy yaklaşık 5 kilometre uzunluğa ulaştı. Birçok aracın alternatif tarla yollarına yönelerek ulaşımlarını sağladığı eylemde, araya giren kaymakam, belediye başkanı ve ilçe jandarma komutanı çiftçileri ikna etmeyi başaramadı. Saatlerce valinin gelmesini bekleyen çiftçiler, Vali Malay"ın gelmeyeceği anlayınca olaysız bir şekilde dağıldı.
Bozdoğan"a bağlı Kılavuzlar köyü girişinde, Muğla-Nazilli karayolunu traktör ve özel araçları ile yaklaşık 6 saat trafiğe kapatan Bozdoğan ve bağlı köylerin çiftçileri, tarlalarının ve mahsullerinin susuzluktan kırıldığını ifade ederek, Vali Mustafa Malay ile konuyu yüz yüze görüşmek istedi. Vali Malay"ın olay mahalline gelerek su sorunlarını yerinde görmesini ve çözüm bulmasını isteyen köylüleri İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Tümer Apaydın uzun süre uğraşmasına rağmen ikna edemedi. Muğla-Nazilli karayolunu kullanan yüzlerce aracın mahsur kaldığı olayda, yaklaşık beş kilometreye ulaşan iki taraflı kuyruk nedeniyle vatandaşların çoğu sıcaktan bunaldı. Sadece acil hastaların geçmesine izin veren eylemci çiftçiler, zaman zaman jandarma ekipleri ile tartışsa da herhangi bir olay yaşanmadı. Israrla eylemlerini sürdüren ve karayolunu trafiğe açmayan çiftçiler “Biz hakkımız olan suyu istiyoruz. Çoluk çocuğumuzun nafakası bu suya bağlı. Tarlalarımızda, bahçelerimizde ürünümüz ve meyvelerimiz sıcaktan kurudu. Yaz boyu iki kez sulayacağımız arazilerimizi temmuz ayı gelmesine rağmen bir kez bile sulayamadık. Sayın Valimizin derdimize çare bulmasını istiyoruz. Söke Ovasına giden sudan biz niye yararlanamıyoruz. Oradaki insan da biz başka bir şey miyiz” dediler.
Köylüleri ikna etmek için büyük mücadele veren Belediye Başkan Tümar Apaydın da, “Sizlerin su sorununu çok iyi biliyoruz. Ancak elimizde olmayan nedenlerden dolayı su sorununa çözüm bulamıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda tasarruflu olmak zorundayız. Elimizden geldiğince sorununuza çözüm bulacağız” diye konuştu.
Vali Malay"ın özel bir programda bulunmasından dolayı olay yerine gelmeyeceğini duyuran İlçe Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu ise, “Sizlerin bu sorunu elbet bizim sorunumuzdur. Ancak bildiğiniz gibi bölgemizde su sorunu hat safhada. Barajlarımızın durumu da açık bir şekilde ortada. Kurak geçen kış nedeniyle yağmurlar yeterince yağmadığı için bu yıl da kuraklıkla mücadele edeceğiz. Valiliğimizce alınan tedbirler neticesinde tarla sulamaları belirli kriterler uygulanarak yapılmaya başlandı. Bunlara tüm bölgenin uyması gerek. Uyulmadığı takdirde bu durumdan birçok çiftçimiz ve ailemiz zarar görecek. Sizlerin sağduyulu olmasını istiyoruz. Elbette yakın bir zamanda suya kavuşacaksınız. Sizlerin bu önemli sorununuza çözüm getireceğimizi söz vererek duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Zaman zaman küçük gerginliklerin yaşandığı eylemde, Vali Malay ile görüşemeyeceklerini anlayan çiftçiler 6 saat süren eylemlerini sonlandırarak olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ; Karayolunda eylem yapan çiftçilerden detay, başkan Apaydın"ın açıklaması, karayolunun kapanmasından dolayı yükünü bekletmek zorunda kalan nakliyecinin isyanı, araçlarda ve gölgelerde bekleyen yolcular, eylem alanında karayolunun ortasına park eden traktörler ve jandarma ile kaymakamın ikna çabaları