Bir üst kuşağa sahip olabilmek için ter döken minik karatecilerin mücadelesi çekişmeye sahne oldu.
Atatürk Kapalı Spor Salonu"ndaki karate salonunda Milli Antrenör Mustafa Özsun ve Karate Eğitmeni Ahmet Engin gözetiminde gerçekleşen kuşak atlama sınavına kursa devam eden 60 sporcu ile sporcuların aileleri katıldı.
Karate sporunda bir üst kuşağa sahip olabilmek için sınava katılan sporcular, kursta daha önce öğrendikleri ve eğitmenleri tarafından kendilerine sorulan karate hareketlerini gerçekleştirmeye çalıştı. Karate Eğitmeni Ahmet Engin"in de bir gösteri yaptığı sınavda sporcular bir üst kuşağa geçebilmek için büyük bir mücadele verdi. Kendilerine söylenen hareketleri başarıyla yaparak bir üst kuşağa geçme hakkı kazanan sporculara yeni kuşakları Milli Antrenör Mustafa Özsun tarafından verildi.
Kurslarla ilgili olarak bilgiler veren Ahmet Engin, kurslara en küçüğü 6 yaşında olmak üzere değişik yaş gruplarından toplam 60 sporcunun katıldığını söyledi. Kurslara katılan sporcuların başarısını ölçmek için yılda üç kez kuşak atlama sınavı düzenlendiğini ifade eden Engin; Şubat, Haziran ve Ekim aylarında yapılan sınavlarda başarı gösteren sporcuların bir üst kuşağa geçerek, eğitimlerini bu kuşaktan sürdürdüğünü kaydetti.
Aydın"da düzenlenen karate kurslarına Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan"ın büyük bir destek verdiğine dikkat çeken Milli Antrenör Mustafa Özsun da, Aydın"da 19 yıldır karate sporunu sevdirmek ve geliştirmek için mücadele verdiğini beyan etti. Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere haftada 2 gün düzenlenen kurslara yoğun ilgi gösterildiğinin altını çizen Özsun, “Ülkemizde ve ilimizde karate sporunun geliştirilmesi adına ben bu gençlerden çok umutluyum. Gençlerimiz kahve köşelerinden kurtularak sağlıklı yaşam ve disiplinli spor ile tanıştılar. Onların bu şekilde çalışmaları hem aileleri hem de biz büyükleri oldukça mutlu ediyor. Adaylarımızdan kim belediye başkanı olursa olsun sporumuza destek vermelerini istiyorum. Çünkü geleceğimiz olan nesillerin sağlıklı ve sağlam kafalı olmaları spordan geçiyor. Her birini başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.