RTÜK Başkanı Zahid Akman"ın temsilcilik yaptığı Kanal 7"ye verilen cezalar çok farklı!

RTÜK"te hazırlanan bir liste, bu kanala verilen cezalar ile diğer kanallara verilen cezaların arasındaki uçurumu da gözler önüne serdi. 1 Ocak 2006 ile 26 Nisan 2007 tarihleri arasını kapsayan listeye göre, Kanal 7"ye bu dönemde, yine kendisi gibi ulusal düzeyde yayın yapan genel izleyici kitlesi bulunan kanallara verilen cezalar karşılaştırıldığında aradaki fark da kendini gösterdi. RTÜK"ün CHP kontejanından bu muhafazakâr kanallarla ilgili birçok karara muhalefet şerhi koydukları belirtildi.

LİBERALLERE YAPTIRIM

RTÜK"te ele geçirilen listede yer alan ulusal kanallardan bazılarına verilen cezaların dökümü şöyle: Star TV"nin aldığı uyarı cezası 25. Kanalın 1 kez de programı durdurulmuş. Kanal D de 20 uyarı cezasıyla önde giden kanallar arasında. 20 defa uyarı cezası alan kanalın 1 kez de programı durdurulmuş. Başbakanlığa 115 defa hakkında rapor gönderilen Show TV ise, 19 uyarı cezası almış. Kanalın 3 defa da programı durdurulmuş durumda. Ciner dönemindeki ATV de 28 uyarı cezası aldı ve 13 kez programı durduruldu. Tuncay Özkan"ın döneminde, Kanaltürk"e 7 uyarı ve 1 program kapatma cezası verildi.

MUHAFAZAKÂRA BERAAT

“Muhafazakâr” olarak nitelendirilen Kanal 7, STV, Mesaj TV, TV 5 gibi kanallarla ilgili hazırlanan raporların ve bunlara verilen cezaların azlığı ise dikkat çekiyor. Sadece 4 uyarı cezası alan Kanal 7, hiç para cezası almadı ve programı durdurulmadı. STV kanalına aynı dönem içerisinde 22 rapor hazırlandı. Kanala, 1 uyarı, 1 program durdurma, 1 de para cezası olmak üzere sadece 3 ceza uygun görüldü. Erbakan"ın kurdurduğu SP"ye yakın TV 5"e ise 7 rapor hazırlandı. Kanala sadece 2 uyarı cezası kesildi. (Akşam)