İddiaya göre sorguda, Balbay"a Jandarma Genel Komutanlığı"nda yaptığı bir görüşmeyle ilgili kendisinin haberi olmadan çekilmiş bir görüntü kaydı gösterildi ve bununla ilgili sorular yöneltildi.

Görüşmeyle ilgili hazırlanan bilgi notunda ise Balbay"ın karargahta Cumhuriyet gazetesi olarak 100 bin YTL"ye ihtiyaç duyduklarını söylediği belirtiliyordu. İddiaya göre Balbay, savcı Öz"e para konusunun tamamen yanlış bir anlaşılma ve ters bir yorum olduğunu söyledi.

Yine iddiaya göre, Balbay Jandarma Genel Komutanlığı"nda kendisinin iradesi dışında çekilen bu kayıtların hukuki olarak delil kabul edilmemesi gerektiğini savundu ve “Ben bu görüntülerin mağduru durumuna düşmüş oldum. Devlete ve kurumlarına olan saygımın ifadesi olarak makama saygım dolayısıyla gitmiş olduğum bu teşkilatta rızam dışı yapılan kayıttan dolayı mağdurum” dediği iddia edildi. Balbay Karargah"ta “Cumhuriyet gazetesinin 100 bin YTL"ye ihtiyaç duyduğunu” söylediği yönündeki bilgi notuyla ilgili olarak da “Belki Komutanlık"taki sohbet sırasında, bazı dinci gazetelerin ücretsiz dağıtılmasının maliyeti konuşulurken, Cumhuriyet ile ilgili de böyle bir maliyet hesabı çıkarılmış olabilir, ama bu sadece bir fikir egzersiziydi” diye savunma yaptığı öne sürüldü. Balbay"ın Jandarma Genel Komutanlığı"na hangi tarihte gittiği ve iddia edilen kayıtların karargah içinden mi, yoksa dışarıdan, sokaktan mı kaydedildiği bilinmiyor. Ancak kayıtların görüntülü olduğunun öne sürülmesi, bunun içeriden çekilmiş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.