Konuyla ilgili olarak çalışmalarını tamamlayan ve gerekli yasal tebligatları yapan Kuşadası Belediyesi, imara aykırı imalatların tebligat yapılan kişi veya işyerleri tarafından yıkılması için süre verdi. Verilen süre sonunda yıkılmadığı tespit edilen tüm iskele ve yapılar, Belediye ekiplerince yıkılarak yıkım masrafları yüzde 20 fazlasıyla Belediye tarafından tahsil edilecek.

Tebligat yapılan işyerlerinden Yılancıburnu"nda yer alan “Eniştenin Yeri” isimli işletme deniz üzerinde yaptığı terası kendi imkanlarıyla yıkarken, aynı bölgede bulunan diğer işletmeler için de verilen sürenin sona ermesi bekleniyor.

Kuşadası genelindeki sahillerde belirlenen program dahilinde sırasıyla tüm imara aykırı iskele ve yapıların yıkılacağını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Hukuku işletmek için çabalayacağımız konusunda verdiğimiz sözü tutacağız. Bir turizm kenti olan Kuşadası"nın bü tür işletmelere çok ihtiyacı olduğu bir gerçek. Ancak alınan mahkeme kararları var. Hukuka uymak, mahkeme kararlarını uygulamak görevimiz. Turizm için çok gerekli bile olsa mahkeme kararlarını uygulamamız gerekiyor. Kamuya açık sahillerimizde imalatı yapılan tüm iskele ve benzeri yapıları yıkıyoruz. Bunun için yasal işlemleri başlattık. İşletme sahiplerine tebligat yaparak süre verdik. Bu süre içinde imara aykırı imalatları kendileri yıkmadıkları takdirde Belediye olarak biz yıkacağız, yıkmak zorundayız. İşletme sahiplerimizin yapmayı planladıkları iskele projeleri için gerekli izinleri alarak yapmaları gerekiyor. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyorum” dedi.