Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açılan davanın da aralarında bulunduğu gündem toplantısına başladı.


Anayasa Mahkemesi bugünkü toplantısında ilk olarak çeşitli mahkemelerden gelen 6 başvurunun ilk incelemesini yapacak. Gündemde, ayrıca CHP'nin 5761 sayılı Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair

Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle açılan davanın ilk incelemesi de yer alıyor.

Yüksek Mahkeme heyeti, bu incelemelerin ardından başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açılan davayı görüşmeye başlayacak.

CHP ve DSP, 5735 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması” istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Davayı, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.