Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 4 yıl önce Bahçelievler Mahallesi"nde Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 2. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu"nu (17) okula giderken tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve o tarihte lise 3. sınıfta öğrenim gören Aykut Aşar (20) ile olaya karıştığı iddia edilen Evren Aşar"ın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, tutuklu sanık Aşar ile ölen Cihan Semizoğlu"nun anne ve babası hazır bulundu.

Daha önceki duruşmada son savunmasını veren sanık ve avukatı duruşmada söz almadı.

Duruşmanın açılmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Aykut Aşar"ı, Cihan Semizoğlu"nu tahrik altında adam öldürmekten 12 yıl, Cihan"ın yanında bulunan Ahmet Genç"i öldürmekten 22 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 4 ay hapis olmak üzere toplam 35 yıl 4 ay hapse mahkum etti.

Olayda kullanılan silahı ve sanığı bir süre sakladığı iddia edilen sanığın amcasının oğlu Evren Aşar ise 2 yıl hapse mahkum oldu.

Duruşma çıkışında konuşan Cihan Semizoğlu"nun babası cezayı az bulduğunu belirterek, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Sanık ile öldürülen Cihan Semizoğlu arasında kız meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen olayda, 25 Mayıs 2006 tarihinde sabah okullarına gittikleri sırada Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi Ahmet Genç (16) ile 2. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu (17) tabanca ile açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Vatan