Bahçeli, “2002 seçiminden 116 gün sonra Erdoğan milletvekili seçildi. Bunu inceletip hesap sormazsam namerdim” dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki “Karanlık odalar” tartışması, MHP"nin İstanbul mitinginde daha da alevlendi. Bahçeli, Erdoğan"ın 3 Kasım 2002 seçimlerinden 116 gün sonra milletvekili seçilmesini hatırlatarak, “İktidar olursam o günleri özel olarak inceletip hesap sormazsam o zaman namerdim” dedi.
Çağlayan Meydanı"nda binlerce partilinin katıldığı mitingde MHP"nin İstanbul"daki belediye başkan adayları tanıtıldı. Tanıtımın ardından konuşma yapan Bahçeli, daha önceki mitinglerinde, “Karanlık odalarda kimlerle görüştün?” diyerek eleştirdiği Erdoğan"ın önceki gün, “Hangi karanlık odalarda kiminle konuşmuşum, eğer bunu ispat etmezsen namertsin” şeklindeki sözlerine şöyle karşılık verdi:

"AKP"ye İstanbul tokadı atın"
“Seçimlere girerken milletvekili sıfatını kazanamayacak bir güvenlik sorunu olan bir şahsiyet, 116 gün içinde nasıl, hangi süreçten, hangi karanlık odaklarda, hangi karanlık ilişkilerle önce milletvekili, sonra başbakan oluyor? Bu 116 günde, alacakaranlıkta ne olduğunu sormak benim hakkım değil mi? Eğer sen bunları milletimizi anlatırsan, ben de namert olayım, ne var yani? Bunları anlatmamakta ısrar eder, o alacakaranlıkta karanlık odalarda, karanlık ilişkilerle, kimlerden neyi getirerek ara seçimlerde mebus olduğunuzu bir gün tarih yazacak. İktidar olursam, o günleri özel olarak inceletip hesap sormazsam o zaman namerdim.” Bahçeli, halka, “AKP"ye bir İstanbul tokadı atsınlar” dedi.
Bahçeli, Tekirdağ"da da 4 bin kişiye seslendi. Devletin imkânlarının hiçbir dönemde siyasi gelecek için bu dönemdeki kadar kullanılmadığını belirten Bahçeli, “Bu gidişat haklı gidişat değildir. Cumhurbaşkanı bunları görmüyor mu? Bu nasıl başbakanlık kurumudur? Nerede bu Devlet Denetleme Kurulu?” diye sordu.

MİLLİYET