AVCILAR"da, telefonla aradığı kocasına "evleri basan silahlı kişilerin torunlarını kaçırdığını" söyleyen Leyla Soydanoğlu, polisi alarma geçirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis olayın, 1 nisan şakası olduğunu anlayınca, şakayı yapan Leyla Soydanoğlu ve eşi Atabey Soydanoğlu"nu karakola götürerek haklarında "Yalan beyan vermek ve adli Mercileri oyalamak" suçundan işlem yaptı.

Tahtakale Mahallesi"nde oturan Leyla Soydanoğlu (42) öğlen saatlerinde işyerinde olan eşi Atabey Soydanoğlu"nu (47) arayarak iki yaşındaki torunu Mustafa Emir Taşdemir,"in eve gelen silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi. Torununun kaçırılma haberini alan dede Atabey Soydanoğlu, panik içerisinde "155 polis imdat" hattını arayarak durumu bildirdi ve ikamet adresini söyledi. 155"e silahlı baskın ve kaçırma ihbarını alan Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler ve Asayiş Büro polisleri, Soydanoğlu ailesinin Tahtakale Mahallesi"ndeki evine gitti. Yaptığı 1 Nisan şakasının ardından eşinin eve gelmesini bekleyen anneanne Leyla Soydanoğlu, evin önüne gelen onlarca polis otosunu görünce şaşkına döndü. Bu sırada Atabey Soydanoğlu"da panik içerisinde eve girdi. Ortada bir kaçırma olayının olmadığını, sadece 1 Nisan şakası olduğunu tespit eden polis, Atabey ve Leyla Soydanoğlu ile kaçırıldığı ihbar edilen 2 yaşındaki Mustafa Emir"i yanlarına alarak Firuzköy Şehit Ilgaz Aykutlu polis merkezine götürdü. Haklarında "Yalan beyan vermek ve Adli Mercileri oyalamak" suçundan işlem yapılan çift, savcının talimatıüzerine karakoldan serbest bırakıldı.

Olayı anlatan Atabey Soydanoğlu, "Eşim aradı torunumun kaçırıldığını söyledi. Ben de eve geldim. 1 Nisan şakası olduğunu söyledi. "Dövsen de, sövsen de 1 Nisan şakası yaptım" dedi. Eşim 40 yılda bir kere "1 nisan şakası yapayım" dedi ama onda da karakolluk olduk." diye konuştu.

DHA