Eski kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra kız arkadaşının şikayeti doğrultusunda ifade alınması için 19 Eylülde karakola götürüldüğünü ifade eden Levent Özsoy (26), karakoldaki işlemleri sürerken eski kız arkadaşının polisi yanıltıcı ifadeler verdiğini fark ettiğini, alkolün de etkisiyle olaya sözle müdahale ettiğini iddia ederek, "Bu gelişme sonrasında karakolda görevli 5-6 polis tarafından tekme, tokat ve coplarla dövüldüm. Ellerimi kelepçeleyerek beni nezarethane yerine, karakoldaki bir merdiven altına attılar. Polisler yaklaşık 2 saat boyunca aralıklarla beni tekme, tokat ve coplarla darbetti" dedi. Özsoy, eline takılan kelepçelerin bileklerini parçalaması sonrasında çıkarılmasını fırsat bilerek cep telefonuyla babasından yardım istediğini öne sürerek, şöyle konuştu:
"Avukat olan babamla uzun süre beni görüştürmediler. Babamın ısrarı üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldım ve tedavi altına alındım, vücudumda morarmadık nokta kalmamıştı. Belimde cop kıran ve bana dayak atan 5-6 polisten
savcılıkta şikayetçi oldum ve polislerden ikisini savcılıkta teşhis ettim. Olaya karışan en az 3-4 polis daha var, onlar birilerince korunuyor. Yasal haklarımı aramak için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım."
Levent Özsoy"un Marmaris Barosu"na kayıtlı olan avukat babası Özer Özsoy ise polislerin hukuk kurallarını çiğnediğini öne sürerek, "Oğlumun ifade için karakola götürüldüğü, gözaltına alındığı bize haber verilmedi. Avukat olduğumu söylememe rağmen oğlumla görüştürülmedim. Yoğun çabalarım sonrasında polis,
oğlumu ambulansla hastaneye kaldırdı" dedi. Oğlunun karakolda nezarethane yerine merdiven altında saatlerce
bekletildiği ve bu süreçte polisler tarafından cop, tekme ve yumruklarla darbedildiğini iddia eden baba Özsoy, şunları kaydetti: "Hastanede oğlum hemen tedavi altına alındı ve acil serviste görevli doktor, oğlumun vücudunda yer alan dayak izlerini rapor haline getirdi. Bu rapor doğrultusunda Marmaris Cumhuriyet Savcılığı ve Marmaris kaymakamlığına suç duyurusunda bulunduk. Bana göre karakollar, insanların kendilerini güvende hissetmesi gereken yerler. Olaydan kısa bir süre sonra savcı oğlumun ifadesini alarak serbest bıraktı. Bu olayın takipçisi olmaya kararlıyız. Türk adaletine güveniyorum. Olayın failleri gerekli cezayı almazsa önce İnsan Hakları Kurulu"na,
buradan da sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım."

"BARO OLARAK OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Muğla Baro Başkanı Avukat Ayla Kara ise olayı duyar duymaz Marmaris cumhuriyet savcısını bilgilendirdiklerini belirterek, "Önce olayın boyutunu araştırdık, savcılık olayı araştırmaya başladı ve polisler hakkında soruşturma
başlattı. Baro olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Ayrıca, bu genç, polis tarafından alkollü olarak yakalanmış ve karakola götürülmüş. Alkollü yakalanmanın yasada ayrı bir yaptırımı söz konusu. Alkollü diye polisin hiç kimseye dayak atma hakkı yok. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz" diye konuştu.
Muğla Emniyet Müdürü Emin Körpe de olayı doğrulayarak, "Olayla ilgili idari tahkikat başlatıldı. Ayrıca olay savcılığa intikal ettiği için savcılık tarafından da adli tahkikat başlatıldı" dedi. Körpe, "Dayak yediği iddia edilen zanlının karakolda polise mukavemet gösterdiği iddia ediliyor, bu doğru mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Doğru, zanlı polise mukavemet göstermiş. Zanlı polise mukavemet göstermişse dövülmez. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir şey olmuşsa polis 10 kişi daha çağırır, takviye kuvvet ister. Polisin kimseyi dövmeye yetkisi olamaz.
Polisin bu olayda zor kullanma sınırını aştığı iddia ediliyor. Bu iddiaları araştırıyoruz. Aldığım ilk bilgiye göre, 1 polis memuru dayak attığını kabul etmiş, bu doğrultuda tahkikat genişletiliyor."
Karakolda dayak yediğini öne süren Levent Özsoy"un vücudunda darp izleri ve morluklar olduğu görüldü.

Milliyet