Cumhuriyet'in haberine göre, Taksim’de takip edildiğini ve can güvenliği olmadığını söyleyerek polis karakoluna sığınan eşcinsel Yasin Keskin, hem polisin hem de takip eden kişinin fiziksel şiddetine maruz kaldı. Polis ve saldırgan kişiden şikâyetçi olan Keskin, “Polis, burası Çocuk Şube bizi ilgilendirmez dedi. ‘155 Polis İmdat’ı arayın dedi. Ben söylenince de karakolun önünde polis tarafından dayak yedim. Bundan cesaret alan saldırgan da bana saldırdı. Polis ve saldırgan hakkında davacı oldum” dedi.

Taksim’de bulunan İnsan Hakları Derneği’nde yaşadıklarını anlatan Yasin Keskin, Nefret Suçları Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını istedi. 15 Mart Perşembe günü arkadaşıyla yolda yürürken tanımadığı bir kişinin sözlü sataşmada bulunduğunu anlatan Keskin, “Bunun üzerine tesadüfen önünde bulunduğum Beyoğlu Çocuk Büro Amirliği’ne başvurdum ve yardım istedim. Görevli polisler, ‘Burası çocuk karakolu, biz yardım edemeyiz, bizim görevimiz değil, 155 Polis İmdat’ı ara ’dediler” ifadesini kullandı.

‘Birlikte vurdular’ Bunun üzerine söylenmeye başladığını ve can güvenliğinin olmadığını polislere aktardığını kaydeden Keskin, şöyle devam etti: “İlgisiz davranmaları sinirlenmeme neden oldu ve serzenişte bulunmaya başladım. Konuşma üslup ve tarzımızdan zaten dışarıdaki saldırgana ilham veren homofobik hisleri polis de paylaşıyor olacak ki, bizi apar topar dışarı çıkardılar. Karakoldan çıkınca bir polis memuru arkamdan koşarak, bana yumruk atmaya başladı. Bundan cesaret alan saldırgan da bana vurmaya başladı. Bunun üzerine ben Taksim İlkyardım Hastanesi’nden rapor aldım. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundum.”