Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde yer alan Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda 15 askerin şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada 23 teröristin de öldürüldüğü açıklandı.

1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 er'in şehit olduğu 2 askerin de kayıp olduğu öğrenilirken bölgede operasyonlar sürüyor.

Çatışmada yaralanan 2 asker helikopterle hastaneye kaldırıldı.

İLK SALDIRI 1992'DE DÜZENLENDİ

Aktütün Karakolu ilk olarak 13 Eylül 1992 tarihinde de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Yaklaşık 500 kişilik PKK grubuyla çatışan birlikten 22 asker şehit oldu. O günlerde Şemdinli Hudut Tabur Komutanı olan ve Albay rütbesiyle emekliye ayrılan Erdal Sarızeybek bu baskını şöyle anlattı:

"Saldırı haberini alınca takviye kuvvetler gerekti. Karayolu ile Aktütün'e gitmek yaklaşık 5 ila 6 saat. Yolda mayınlama var, pusu var. Bu tür çatışmalarda mutlaka takviye gelecek yolları mayınlıyorlar ve pusu kuruyorlar. Ben muhafızlarımla, 5 kişi helikoptere bindik. Bu UH 1 helikopteriydi. Aktütün'e yaklaştığımızda helikopteri Kobra zennetsinler diye el bombası atmaya başladık. Silahlı helikopter olduğunu düşünsünler diye. Aşağı inip, çatıştık. Çatışma 5 saat sürdü. Takviye kuvvetler geldi. Teröristlerden çok büyük zayiat oldu ama 22 tane şehit verdik"

Bu olayın ardından 5 Haziran 2007 günü kalabalık bir grup, ikinci kez karakola saldırdı. Bu saldırıda ölen olmadı ve teröristler püskürtüldü. Ancak 22 Temmuz 2007 günü üçüncü baskında Er Hüseyin Ay arkadaşlarının kucağında şehit düştü. PKK bu saldırıda Aktütün Jandarma Karakolu'nda vatani görevini tamamlayan askerleri taşıyan Skorsky helikoptere de uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı yapmıştı.

Aktütün Karakolu'na 6 mayısta'da bir baskın düzenlenmiş ve 6 askerimiz şehit olmuş, 19 terörist öldürülmüştü.