GAZETECİ Ceynur Karagözoğlu, tedavi gördüğü İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sabaha karşı 07.00 sıralarında, 62 yaşında yaşamını yitirdi.

Karagözoğlu'nun aşırı kiloya bağlı olarak 10 gündür bel kayması tedavisi gördüğü, 8 gün önce geçirdiği ameliyat sonrası kan şekeri değerlerinin düşük olması nedeniyle yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Ceynur Karagözoğlu, körfez basının duayen isimlerindendi. Karagözoğlu'nun cenazesi, yarın Balıkesir'in Gömeç İlçesi'ndeki Yayaköy Camii'nde, öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Yaya Mahallesi Mezarlığı'na defnedilecek.

1947 yılında Balıkesir'in Gömeç İlçesi'nde doğan Ceynur Karagözoğlu, yaklaşık 40 yıl önce gazeteciliğe başladı. Yeni Asır ve Sabah gazetelerinin Körfez bürosunda muhabirlik ve büro şefliği yaptı. Emekli olduktan sonra turizm şirketi kuran Karagözoğlu, turizm rehberliği ve Ayvalık Tabiat Parkı'nda alan kılavuzluğu yapıyordu.

TV kanallarına hazırlanan belgesellere danışmanlık da yapan Karagözoğlu, bölgede adeta yürüyen bir kütüphane gibi tarihi bilgilere de sahip kişiliği ile ön plana çıkıyordu. Geçen Ocak ayında aylık olarak yayınlanan "Kıyı" adlı bir aktüel- gezi dergisi de çıkarmaya başlayan Karagözoğlu, ayrıca Ayvalık Kent Meclisi'nin başkanlığını yürütüyordu.

Hürriyet