Kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı için yüzde 16, 2013 içinse yüzde 14 oranında yüzdelik zam yapılmasını isteyeceklerini ifade eden Karaer, taban aylığa ise 2012 için 120, 2013 içinse 80 TL artış isteyeceklerini söyledi. Memur Sen İl Binası’nda yapılan açıklamaya, Memur Sen’e bağlı sendika temsilcileri de katıldı.
Açıklamasında toplu sözleşme hakkının Memur Sen’in zaferi olduğunu kaydeden Karaer, “Toplu görüşme sürecinde, toplu sözleşmeye yönelik taleplerini ileten, ancak düzenlenen çalıştaya bile katılma ciddiyetinden uzak bazı konfederasyonlar, bugün toplu sözleşmeye sahip çıkma yarışındalar. 12 Eylül referandumu öncesi toplu sözleşmeyi anayasa değişikliği paketine koyduran, referanduma destek veren tek konfederasyon Memur-Sen’dir. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyen yine Memur-Sen'dir. Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır” dedi.
Türkiye ekonomisi bugün, dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisi olduğunu kaydeden Karaer, “ Bu şartlarda, Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliliğinde olmasını istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.
666 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname, eşitliği sağlamak yerine, yeni eşitsizlikler oluşturduğunu belirten Karaer şunları söyledi: “Bu kanun hükmündeki kararnameyle daire başkanı ve üstü kadrolar ile alt kadrolarda bulunanların maaşları arasındaki makas yeniden açılmıştır. Söz konusu kararnameyle öğretmen, öğretim elemanı, din görevlisi ve KİT çalışanının ek ödemelerinde hiçbir artış yapmayıp, genel müdür ve müsteşara bir seferde 772 TL vermeyi eşit işe eşit ücret saymışlardır. Kapalı kapılar arkasında bir günde bu kararnameyi hazırlayanlar, toplu sözleşme kanununu ancak 18 ayda yasalaştırabilmişlerdir.Bürokratlarına bir seferde asgari ücretten daha fazla zam veren hükümet, kamu görevlilerinin çoğunluğu için talep edeceğimiz artışları yok sayma ve kabul etmeme lüksüne sahip değildir.Maliye Bakanlığı, her yıl müzakereler öncesi önereceği rakamı bir gazete aracılığıyla duyurma geleneğini sürdürerek, bu yıl da 3+3 gibi komik bir zam artışından söz etmiştir. Maliye Bakanlığı, şunu bilmelidir; kanun hükmünde kararname dönemi kapanmıştır. Memurlar şeffaf bir şekilde toplu sözleşme yapacaktır. Siyasetin ve bürokrasinin söylediği değil, toplu sözleşme masasında söylenen söz geçerli olacaktır”
“Enflasyona ezilen değil enflasyonu ezen bir maaş istiyoruz” diyen Karaer sözlerine şöyle devam etti: “mart ayında, evlerde kullanılan elektriğe yüzde 9.26, doğal gaz fiyatına yüzde 18.70 zam yapılmıştır. Tüm ürünlerin fiyat artışına sebep olan bu iki stratejik maddeye yıllık bazda yapılan yüzde 30’ların üzerindeki zamların önümüzdeki dönemde enflasyonu artıracağı kesindir. Öte yandan 2011 yılı gerçekleşen büyüme rakamı yüzde 8,5, 2012 yılı büyüme hedefi en az yüzde 4’dür. Dünyanın en pahalı akaryakıt ve likit petrol gazını kullanan ülkesiyiz.” 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg