Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, Sağlık-Sen Genel Merkez Teşkilatlanma Sekreteri Metin Memiş. Memur-Sen Şube Başkanı Süleyman Alkoç, Memur-Sen"e bağlı sendika başkanları ve üyelerin katıldığı kongre Aydın Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Aydın Sağlık-Sen Şube Başkanı A. Baki Karaer, "Her şey dünle birlikte gitti cancağızım, Artık yeni şeyler söylemek lazım" diyen Mevlana'nın dediği gibi bu kongreyi yeni bir başlangıç olarak görüyorum diyerek şöyle devam etti; “Hepinizin yakinen yaşadığı gibi, azim ve kararlılık içinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız çerçevesinde çok yoğun bir gündem yaşıyoruz. Bu yoğun gündem içinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında, Sağlık-Sen olarak son iki yılda taraflı tarafsız herkesin dikkatini çeken, çok büyük bir başarı elde ettik. Geçmişte olduğu gibi bugün de Genel Kurulları bir yarış olarak değil, yol arkadaşlarımızla birlikte, el ele vererek sendikamızı daha demokratik bir yapıya kavuşturma süreci olarak görüyoruz. Amacımız bayrağımızı daha ileriye taşımaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler insan hakkını, emeğin, alın terinin hakkını, egemenliğin, demokrasinin hakkını koruma, ülkemizi, adaletsiz ve eşitliksiz yapıların tekelinden kurtarma mücadelesi veriyoruz.
Sağlık-Sen Aydın Şubesi olarak Genel Merkezimizle koordineli bir şekilde Aydın'da bulunan tüm sağlık kurumlarında çalışmalarımızı etkin, sürekli ve yetkili sendika olarak sürdürmekteyiz.”
Sağlık-Sen Aydın Şubesi son üç yıllık döneminde Türkiye çapında imrenilecek bir başarıya imza atarak ilk yılda 1100 olan üye sayısını, ikinci yıl 1500'e, son 15 Mayıs verilerine göre 2000'in üzerine taşımayı başarmıştır diyen Karaer; “Bu başarı başta üyelerimiz, işyeri temsilcilerimiz, ilçe yöneticilerimiz ve şube yönetim kurulu üyelerimizin üstün gayretleriyle elde edilmiştir. Bu vesileyle tüm teşkilatımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Biz sendikal mücadelemizi, emek, ekmek mücadelemizi, demokrasi ve adalet mücadelesiyle birlikte götüren, gerektiğinde bedel ödemeyi göze alan bir sendikal tavır sergileyerek farklılığımızı ortaya koyduk. Bizim bu niyetimize, azmimize ve gayretlerimize inanmayan, bize destek vermeyenler olabilir. Biz kimseye kırgın değiliz. Bu mücadele içinde olan, elini taşın altına koyan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, kongremizin Ülkemize ve Aydın'ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.
Oylamanın yapılmasının ardından konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Süleyman Alkoç da, “1995 Yılında Sağlık-Sen"i kurduğumuz zaman temsil yetkisi alan bir doktor arkadaşımız vardı. Baktılar ki demokratikleşme ve özgürlük var hemen doktorumuzun tayinini Çine İlçesine aldılar. O günlerden bu günlere çok şey değişti. Şu anda Memur-Sen olarak 6 kolumuz var Aydın"da 5 bin üyemiz var. Bir çok kazanımlar elde ettik. Farklı düşünce tarzı olan sendikacılık anlayışımızla Anayasa Referandumunda toplu görüşmeleri de dahil ettirdik. En kısa zamanda grev hakkımızı da elde edeceğiz. İlimizdeki tüm sosyal ve maddi konularda çalışanlarımızın hakkını aramaya devam edeceğiz. Ülkemizin sivilleşmesi ve özgürleşmesi konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise; “Bir nefes sıhhat gibi bir devlet dünyada yoktur denildiği gibi sağlık çalışanlarına, tüm doktor ve sağlık görevlilerine teşekkür ediyorum. İlimizde doktorlar kendi şahsi sorunları olsa dahi sorunlarını hiçbir şekilde belli etmeden görevlerini yapıyorlar. İki günü eşit olan ziyandadır. Hergün daha fazla insanı mutlu etmek memnun etmek için bu vatandaşlar sevgilerini eylemleriyle gösteren adsız kahramanlardır. Sendika mecburi bir kuruluş değildir, yani eğer bir mesleği icra etmek istiyorsanız üye olmanız gerekiyorsa ve bunun içinde aidat ödüyorsanız bu bir sivil toplum kuruluşu değildir örneğin baro ve mühendisler odası. Fakat Sağlık-Sen Memur-Sen gibi sendikalar sivil toplum kuruluşu olarak üzerine düşeni yapan mecburi olmayan. Demokrasiden yana davranan kuruluşlardandır. Bu güzel davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kongrede yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Seçimle tek liste olarak katılan mevcut başkan A. Baki Karaer, kullanılan 126 oyunun tamamını alarak güven tazelerken; 3"üncü kez üst üste Sağlık-Sen Aydın Şube başkanlığına seçilmiş oldu.