Böylece Karadeniz Horunu Söke’nin Ovacık Yaylası’nda bir kez daha yankılanacak.
Her yıl Söke’ye bağlı Ağaçlı Köyü yakınlarında bulunan Ovacık Yaylası’nda gerçekleşen ve bu yıl 10.’su yapılacak olan Karadenizliler Yayla Şenlikleri; yine bölge Karadenizlileri ile Ege’lilerin buluşma noktası olacak. Karadeniz Bölgesinden gelen yerel sanatçılar, Halk Oyunları ekipleri ile şenliklere renk katılacak Ovacık Yayla Şenlikleri 15 Mayıs’ta tarihinde gerçekleşecek.
Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Salih Çelik; Geleneksel olarak gerçekleşen Yayla Şenliklerine tüm bölge vatandaşlarının davetli olduğunu söyledi.
Ege’de Karadeniz atmosferini yaşatan Geleneksel şenlikleri bir kez daha gerçekleştirecek olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Salih Çelik; “Farklı kültürlerin bu ahenkli buluşmasında hem eğlenecek, hem de güncel sorunlardan uzaklaşmış olacağız” dedi.
Yapılan açıklamada 15 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek etkinliğe katılmak isteyenler için 09.00, 10.00 ve 11.00 saatlerinde Hükümet Konağı önünden servis araçlarının kaldırılacağı belirtildi.