Brezilyalı yıldız Jaja'nın oldukça etkili bir performans gösterdiği mücadelede bordo mavililer karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Böylelikle Trabzonspor hem ligde hemde Ziraat Türkiye Kupası'nda liderlik koltuğuna oturarak rakiplerine büyük gözdağı verdi.

Bordo-mavili ekip bu skorla puanını 7'ye yükselterek liderliğini sürdürdü. Manisaspor ise 0 puanla son sırada kaldı.

Grupta Trabzon 26 Ocak'ta Beşiktaş ile deplasmand karşı karşıya gelecek. Manisaspor ise evinde G.Antep Büyükşehir Belediye'yi konuk edecek.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'nda Trabzonspor ile Manisaspor arasında yapılan maçta, bordo-mavili takımın yeni transferleri Pawel ve Piotr Brozek kardeşler ile Mehmet Çakır 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.
Teknik Direktör Şenol Güneş, ligin ilk yarısının son haftalarında izinsiz olarak ülkesine giden, geç döndüğü için de ağır para cezası alacağını açıkladığı Brezilyalı oyuncu Jaja'yı sürpriz şekilde ilk 11'de sahaya sürdü.

Güneş, kalede Onur'un yerine Tolga'ya görev verirken, sakatlığı süren Egemen'in yokluğunda stoperde Glowacki-Giray ikilisi görev yaptı.

Antalya kampında sakatlığı nedeniyle bazı antrenmanlara katılamayan ancak sakatlığı düzelen Selçuk İnan da ilk 11'de sahaya çıktı.

Manisaspor'da ise Makukula ve Simpson gibi golcü oyuncular yedek soyunurken Kahe ilk 11'de görev yaptı.

TrabzonCell aboneleri tarafından aralık ayının en iyi futbolcusu seçilen Burak Yılmaz'a plaket ve ödülünü maç öncesi Kulüp Asbaşkanı Nevzat Şakar verdi.

Trabzonsporlu taraftarlar, havanın soğukluğu ve geç saatte oynanması nedeniyle karşılaşmaya fazla ilgi göstermediler. Tribünlerde boşluklar gözlenirken 10 bin dolayında taraftar takımlarına destek verdi.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

3. dakikada
Ahmet'in sol taraftan yerden ortasında, altı pas içinde kimsenin dokunamadığı top arkada bekleyen Yiğit Gokoğlan'ın önüne düştü. Bu futbolcu da gelişine bir vuruşla meşin yuvarlığı kaleci Tolga'nın solundan filelerle buluşturdu: 0-1
8. dakikada Yattara'nın pasında, ceza alanındaki Serkan'ın şutunda, kaleci Recep topu yatarak çelmeyi başardı.

9. dakikada Kahe'nin şık pasında, bir anda ceza alanında uygun durumda topla buluşan Isaac'ın şutunda, meşin yuvarlak az farkla üsten auta çıktı.

15. dakikada Trabzonspor, beraberliği yakaladı. Bu dakikada Cale'nin soldan ortasında savunmanın arkasında topla buluşan Umut'un gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Recep'in sağından filelere gitti: 1-1

17. dakikada ceza alanındaki Kahe'nin sert şutunda, kaleci Tolga sağına doğru gelen topu uzanarak kornere çeldi.

24. dakikada Jaja kendi ceza alanı önünde kaparak taşıdığı topta verdiği ara pasıyla bir anda Burak'ı kaleci Recep ile karşı karşıya bıraktı. Burak'ın yerden şutunda, kaleci Recep'in müdahale ettiği topu savunma uzaklaştırdı.

37. dakikada iki rakibinden sıyrılarak ceza alanına doğru hareketlenen Jaja'nın şutunda, kaleci Recep topu güçlükle kornere çeldi.

39. dakikada rakiplerinden sıyrılan Burak'ın kaleci Recep ile karşı karşıya kaldığı andaki şutunda top Recep'ten döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

40. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bu dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Jaja'nın rakiplerine rağmen yaptığı vuruşta, top kaleci Recep'in üzerinden filelere gitti: 2-1
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

48. dakikada Burak'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Recep topu kornere çeldi.

65. dakikada savunmaya çarpan topu önünde bularak ceza alanına giren Jaja'nın kaleci Recep ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki plase vuruşunda top yandan auta gitti.

71. dakikada ceza alanı içindeki Burak'ın pasında, topu havalandırarak iki rakibinden sıyrılan Jaja gelişine bir vuruşla topu filelere göndererek kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti: 3-1

85. dakikada Bekir'in pasında ceza alanı içindeki Makukula'nın şutunda, kaleci Tolga topa müdahale etti. Dönen top ile Makukula tekrar buluştu ancak bu oyuncunun ayaklarına yatarak meşin yuvarlağın sahibi olan Tolga, rakibine ikinci kez gol izni vermedi.
Karşılaşma 3-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

TRABZONSPOR: 3-1 :MANİSASPOR

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Özgüç Türkalp, Ayhan Akgöz, Serkan Çimen

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Cale, Engin, Selçuk, Jaja, Yattara, Burak, Umut

Manisaspor: Recep, Şener, Hüseyin, Burak, Eren, Ahmet, Yiğit Gökoğlan, Bülent, Bekir, Isaac, Kahe

Goller: Dk. 15 Umut, Dk. 40 ve 71 Jaja (Trabzonspor), Dk. 3 Yiğit Gökoğlan (Manisaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 38 Selçuk (Trabzonspor), Dk. 17 Bülent, Dk. 35 Ahmet (Manisaspor)