Uzun kuyrukların oluştuğu KETEM’de birçok tiryakinin sigara molası verip merkezin dışına çıkarak sigara içmeleri ise görenleri şaşırttı. Sigara bağımlılığından kurtulmak için merkeze geldiklerini ancak bir türlü baş edemediklerini belirten tiryakiler, ağızlarındaki sigara ile sigarayı bırakmaya çalıştıklarını söylediler.
21. yüzyılda büyük bir tehdit olarak öne çıkan ve dünyada 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan sigara ile mücadele kapsamında çalışmalarına başlayan Sağlık Bakanlığının illerde ve büyük ilçelerde oluşturduğu Sigara Bırakma Poliklinikleri tiryakilerin akınına uğruyor. Sigarayı bırakmak isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu merkezlerde ise vatandaşlar sigara bırakma sırasını sigara içerek beklemeleri görenleri şaşırtıyor.
Sağlıklarının yanında ekonomik olarak da sigaradan büyük zararlar gördüklerini ve alım güçlerinin azalması nedeniyle sigarayı bırakmak için KETEM’e müracaat ettiklerini belirten vatandaşlardan Sefer G.,”Son zamlarla birlikte vatandaşın sigara alacak gücü kalmadı. Herkes bırakıp kurtulmak istiyor. Ben de bırakmak için geldim ama son defa bir sigara daha tellemek istedim” dedi.
Sigarayı bırakabilmek için sırada bekleyen pek çok kişinin sırasının gelmesini de sigara içerek beklemesi ilginç görüntülere sahne oldu. 

20111230ay501794.jpg