Birçok galakside karadeliklerle karşılaşılabiliyor. Bu karadelikler yüksek yerçekimi etkilerinden ötürü çevrelerinde bulunan her şeyi kendilerine çekiyor ve yer çekiminden ötürü, milyonlarca hatta milyarlarca gök cismi bir karadeliğin çevresinde toplanabiliyor.
 
Bir karadeliğin yıldızı yuttuğu doğal fenomeni ilk kez Mart ayında fark eden bilim adamları NASA’nın teleskobunu kullanarak karadeliği incelemeye aldı.
 
Gökyüzünde birtakım beklenmedik patlamaların meydana geldiğini fark eden uzmanlar gördüklerinin Yerküre’den 3.9 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir karadeliğin yanından geçen yıldız kalıntıları olduğuna kanaat getirdi.
IŞIK HIZININ YÜZDE 99.5’İ KADAR HIZLI
Teleskoptan aldıkları görüntüleri birtakım analizlere tabi tutan uzmanlar gördükleri parlaklığın bir karadelik tarafından yutulan maddi cisimler olduğunu kanıtladı. İncelemelerden karadeliğin ışık hızının yüzde 99.5’i kadar bir hızla yıldızı önce parçalara ayırdığı sonra da yuttuğu sonucuna varıldı.
 
Bir galakside buluan bir yıldızın, bir karadelik tarafından yutulması ancak 100 milyon yılda bir gerçekleşen bir olay. 
 
Karadeliklerin çevresindeki nesneleri yuttukça genişlediklerine inanılıyor. 1 karadelik Güneş’in kütlesinin milyarlarca katı büyüklüğe ulaşabiliyor.