Karacasu'da 27-28 Ağustos tarihlerinde 29.'su gerçekleştirilecek olan Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivalinin programı belli oldu. 
Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi mehteran ve bando takımlarının gösterileri ile açılışı yapılacak festivalde bu yıl farklı olarak semazen gösterileri de düzenlenecek. Stantların gezilmesi ile devam edecek program ertesi gün Dedebağ hayrı, semazen gösterileri, soğuk heykel etkinliği ve serbest Afrodisias gezisi ile son bulacak. Yaşanan terör olayları ve bu kadar şehidin verildiği ortamda bu yıl da eğlence yapmayı uygun bulmadıklarını kaydeden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı buruk da olsa festivali gerçekleştirmeye çalışacaklarını dile getirdi.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ YAPILDI

Geleneksel Dedebağ hayrının içinde bulunulan olumsuz koşullarla ters düşen bir yapısı olmadığını söyleyen Büyükyapıcı, 734. Kez yapılacak olan Dedebağ hayrını bu yıl da gerçekleştireceklerini ifade etti. Dedebağ hayrının yapıldığı alanda Büyükşehirin katkısıyla pek çok eksikliğin giderildiğini söyleyen Büyükyapıcı tuvaletlerden aldıkları şikayetler üzerine buradaki tadilatların yapıldığını ve keşkek yapılan alandaki duman sıkışması sorununun da giderildiğini ifade etti. Çevre düzenlemesi ve temizlik işlerini Karacasu Belediyesi olarak yaptıklarını dile getiren Başkan, Dedebağ mesire alanının altında bulunan mescidin restorasyonunun da bir vatandaşın katkılarıyla belediye olarak yaptıklarını sözlerine ekledi.