İzmir, Karacasu Vakfı Aphrodisias Sanat Merkezinde 15 Mayısta açılışı gerçekleşen sergiyi ilk gün Karacasu Belediye Başkanı Ecz.Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu Vakfı Başkanı Prof.Dr.Ali Küpelioğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Seramik Sanatçısı Prof.Halil Yoleri, Prof.Dr.Zeliha Mete, Seramik Sanatçısı Yıldız Şima, öğretim elemanları, öğrenciler ve İzmirli sanatseverler katıldı. Sergilerinde Anadolu Medeniyetlerini günümüze taşıyan Seramik Sanatçısı Mehmet Çelik, görev yaptığı Karacasu'da Karacasulu seramik ustalarının kendilerini geliştirmesinde büyük destek oluyor. İlçede 5 bin yıla yaklaşan geçmişe sahip seramiğin günümüze kadar yaşatıldığını ifade eden Çelik; "Karacasu, özel seramik toprağı ile Türkiye'deki en kaliteli seramiklerin üretilmesinde en önemli etkendir. Bir akademisyen sanatçı olarak ilçemiz başta olmak üzere tüm Türkiye'deki seramik sanatının gelişmesini arzuluyorum. Çünkü seramik, tüm medeniyetlerin ortak sembolü olmuş ve günümüze kadar yaşamıştır" dedi.
“ESİN KAYNAĞI; ANADOLU'DA YAŞAMIŞ TÜM KÜLTÜRLER”
Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi açan sanatçı Mehmet Çelik, 50 eserinin yer aldığı sergisinde son yıllarda seramikten yaptığı idoller, hayvan figürleri ve büstleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Eserlerini Aphrodisas Sanat Merkezinin iki salonunda ve iki grupta sanatseverlere sunan Çelik, eserlerini, Karacasu-Terra Sigillata ve Sırlı Eserler olarak iki grupta tanımlıyor. Anadolu’da yaşamış tüm kültürlerin sanatının esin kaynağı olduğunu ifade eden Çelik sergi açılışında yaptığı konuşmasında; "Beslendiğim bu sonsuz nehirde, özellikle Mezopotamya ve Hitit uygarlığı beni derinden etkiledi. Bu topraklarda Sümer, Hitit, Frig, Mısır, Helen, Roma ve Selçuklu Uygarlıklarının etkileşimleri ve kültürel geçişleri yadsınamaz. Bence bu kültürlerin ortak bileşkesini nehirler oluşturmaktadır. Dicle ve Fırat Mezopotamya’yı Kızılırmak ve Yeşilırmak Hititi, Menderes Heleni-Doğu Romayı, Nil Mısır uygarlığını besleyip doğurup büyüttü. Ben de Fırat’ın kenarında doğup büyüyen biri olarak, bu nehre karışıp geçmişle günümüz arasında renkler, ritimler, formlar arayarak yolculuk yapıp, nehirlerin çocukluk düşlerimdeki gibi beni alıp tüm insanlarla buluşturacağı denize varmak, onlara geçmişin diliyle sanatın hediyelerini paylaştırmak istiyorum” dedi.
Sanatçının Karasu'da yaptığı 50 eserden oluşan sergi 15-26 Mayıs tarihleri arasında İzmir, Karacasu Vakfı Aphrodisias Sanat Merkezinde izlenebilecek.