Aynı sofrada iftar açan binlerce kişi hem iftar yaptı, hem de hatim duasına iştirak etti. İftarda Doğu Türkistan ve dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören Müslümanların kurtuluşu için dualar edildi. 

Asırlar önce Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ne Bağlı Karaçakal Köyü’nü yaylak olarak kullanan ve daha sonra yerleşik hayata geçerek başta Yenipazar İlçesi olmak üzere ilin ve ülkenin değişik yerlerine yerleşen Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel iftarı her zaman olduğu gibi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yıllardır hayırseverlerin katkı ve destekleri ile binlerce kişi aynı sofrada iftar açıp hem manevi bir hava yaşarken hem de pek çok dost iftar sofrasında buluşup hasret giderdiği iftar yemeğinde Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanların gördüğü zulüm ve işkencenin son bulması için de dualar edildi.

İlk olarak düzenledikleri şenliklerle adını duyuran Karaçakal Yörükleri’nin iftar programının da geleneksel hale geldiğini belirten Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, davete katılan ve etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti. El birliği ile yaptıkları bu etkinlikler sayesinde hem güzel bir geleneği sürdürdüklerini belirten Teke, “Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde herkesin büyük emeği var. Emeği geçen destek veren, destek vermek isteyip de veremeyen davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Zaman öyle bir zaman oldu ki gelişen teknoloji bazı hasletleri unutturmaya başladı. Birlik ve beraberliğin önemi daha da arttı. Bu nedenle hepimiz birbirimize daha çok sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

İftara Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Aydın Milletvekilleri, Abdurrahman Öz, Ali Uzunırmak, Yenipazar Müftüsü Şevket Bulut, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Cem Akbudak, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Sümer, CHP İlçe Başkanı Kadir Pehlivan, MHP İlçe Başkanı Osman Bolatoğlu, İzmir Karşıyaka Yörükleri Derneği yöneticileri, çevre illerden çok sayıda davetli katıldı.

20150706aw469919_01.jpg20150706aw469919_03.jpg